La Untold și Electric Castle, jandarmii vor lucra alături de câini antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi explozibililor

 

Jandarmii vor lucra alături de câini special antrenaţi în depistarea drogurilor şi a explozibililor la cele două mari festivaluri de la Cluj, Untold şi Electric Castle.

 

Noul comandat al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, a spus că ”vom lua măsuri în vederea desfăşurării în condiţii depline de siguranţă a celor două festivalului, Electric Castle şi Untold, prin pregătirea personalului, animalelor de serviciu, a mijloacelor necesare. S-au făcut, deja, recunoaşteri la faţa locului, împreună cu organizatorii pentru asigurarea dispozitivelor necesare în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a celor două manifestări. Vom avea, la cele două festivaluri, 6 câini din dotarea celor două unităţi de jandarmi din Cluj-Napoca, special antrenaţi pentru depistarea drogurilor şi explozibilor, la care se vor adăuga alţi câini din dotarea IPJ, dar şi aduşi de la Centrul Chinologic al MAI de la Sibiu”.

 

La Electrica Castle zona va fi monitorizată de 60 de jandarmi pe zi, iar la Untold de peste 100 de jandarmi.

 

În privința publicului, jandarmii se așteaptă la 25.000 de spectatori pe zi la Electric Castle, iar la Untold la peste 60.000 de persoane pe zi.

Comentarii Facebook