Miercuri 24 Aprilie

INTERVIU cu celebrul rocker Zucchero! Ce le transmite clujenilor înainte de concertul de la Sala Polivalentă



Zucchero este unul dintre cei mai influenți și cunoscuți artiști italieni, iar la sfârșitul acestei săptămâni va susține un concert, pentru prima dată, la Cluj-Napoca, în cadrul turneului de promovare a noului său album ”Black Cat”.

Artistul a fost de acord să ofere un interviu pentru Știri de Cluj și le-a transmis clujenilor care vor veni la el la concert că îi așteaptă ”multă distracție”.




Reporter: Știu că , momentan, vă aflați într-un turneu mondial de promovare a noului album, ”Black Cat”, și voiam să vă întreb care este inspirația din spatele acestui nume?

Zucchero: ”Black Cat” este o zicală din New Orleans, acolo unde am înregistrat o parte din album. Unii cântăreți de blues se salută spunându-și ”Hey black cat”. De asemenea, este și un vechi ritual Voodoo. Oamenii obișnuiau să umble cu un os de pisică neagră în buzunar, drept talisman.

R: În timp ce ascultam noul album am observat că, deși are o tentă modernă, în multe dintre piesele ”Black Cat” se resimt influențe puternice de blues și muzică ”southern” (n.red muzică blues din Sudul SUA). Ce v-a inspirat să realizați acest album?

Z: După cum s-ar putea să știi, eu iubesc blues-ul, așa că am decis să facem o parte din album în New Orleans, lucru care i-a influențat clar sunetul către muzica ”southern”.

R: Uitându-mă peste tracklist am văzut câteva colaborări care mi-au atras atenția. Am văzut că Mark Knopfler (liderul și chitaristul formației Dire Straits) apare ca și chitarist pe mai multe piese, iar Bono (solistul U2) apare ca și colaborator al piesei ”Streets of Surrender”. Cum ați ajuns să lucrați cu ei în acest proiect?

Z: Pe Mark Knopfler îl cunosc de mulți ani, iar cu Bono am lucrat la Streets of Surrender ( eu am compus muzica și Bono versurile). Bono este un bun prieten și am decis să lucrăm la această piesă drept tribut pentru toți muzicienii, în urma evenimentelor din 15 octombrie, din Paris.

R: O altă colaborare interesantă (și sincer să fiu neașteptată) este cea cu Avicii, pentru cântecul ”Ten More Days”. Cum s-a realizat această colaborare?

Z: ”Ten More Days” este o piesă fantastică ce mi-a fost trimisă de către autorul ei original, Simon Aldred. Mi-a plăcut așa că am înregistrat-o. Nu am știut de varianta lui Avicii abia după ce am înregistrat piesa, dar mi-a plăcut foarte mult și aceea așa că am inclus-o în album.

R: Cu toate că este greu să întrebi un artist dacă are o piesă preferată, există un cântec mai special pentru dumneavoastră de pe albumul ”Black Cat”?

Z: Sunt foarte fericit de cum a ieșit întreg albumul și cred că ar fi nedrept din partea mea să am o piesă preferată.

R: Sunteți considerat a fi ”părintele” blues-ului italian. Considerând faptul că acest gen de muzică nu este la fel de cunoscut în Europa ca și în State, v-a fost mai dificil să aduceți acest stil în muzica dumneavoastră?

Z: Chiar deloc! Cred că iubitorii de muzică o să aprecieze întotdeauna blues-ul.

R: Cu o carieră care se întinde pe mai mult de trei decenii, ați cântat cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști care au trăit vreodată, urcând pe scenă cu nume precum Ray Charles, B.B King, Luciano Pavarotti sau Stevie Ray Vaughan. Cu ce artist ați împărtășit cel intens sau interesant moment pe scenă?

Z: Mi-a făcut deosebită plăcere să lucrez cu toți artiștii menționați și cu mulți alții, astfel că nu cred că pot alege un favorit.

R: Fiind un artist atât de cunoscut, probabil ați avut turnee și concerte pe tot globul. Unde v-a făcut cea mai mare plăcere să cântați?

Z: Să cânt în Italia, pentru concetățenii mei, desigur, dar mi-au plăcut foarte mult toate orașele în care am concertat.

R: Știu că ați mai susținut concerte în România în trecut. Ce părere aveți despre publicul de aici?

Z: Sunt foarte gălăgioși! Iubesc publicul de aici și abia aștept să cânt în România din nou.

R: Cu toate că ați mai urcat pe scenă la noi în țară, acesta va fi primul concert de la Cluj. La ce ar trebui să se aștepte cei care vin la spectacol?

Z: La distracție! E un show de voie bună și distracție pentru toată lumea.

R: Ca și o notă de final, domnule Zucchero Fornaciari, care este mesajul dumneavoastră pentru clujeni?

Z: Trăiți, iubiți, râdeți! Acesta este întotdeauna motto-ul meu și sper ca toată lumea să aibă parte de momente minunate la spectacolul meu.


Zucchero concertează pentru prima dată la Cluj-Napoca în data de 12 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă.

Comentarii Facebook