Începe construcția ”orașului” Electric Castle. Anul acesta festivalul va avea unul dintre cele mai mari ecrane LED din Europa


Cu mai puțin de 60 de zile până la ediția din acest an a Electric Castle, organizatorii s-au apucat deja de construcția spațiului de festival.

Astfel, amenajări și evenimente noi, echipamente care includ unul dintre cele mai mari ecrane LED din Europa și un sistem de sonorizare care se regăsește doar la marile evenimente de profil: toate vor fi ridicate în timp record pe o suprafață ce se extinde în acest an la peste 220.000 metri pătrați.

Și în acest an punctul central al festivalului va fi scena principală, unde se va stabili un nou record pentru piața de evenimente muzicale din România. Un ecran LED de peste 600 metri pătrați cu o rezoluție 8K va ”îmbrăca” scena cu o deschidere de peste 80 metri liniari.

Împreună cu un sistem de sunet cu performanțe de vârf, ecranul va contribui la o experiență muzicală și vizuală completă, așa cum merită toate show-urile programate aici, printre care cele ale AltJ, Franz Ferdinand sau Deadmau5.

Organizatorii estimează că aproximativ 35.000 de oameni vor trăi zilnic într-un spațiu istoric, nelocuit timp de 360 de zile în cursul unui an.

Pentru ca festivalul să poată oferi confortul de secol XXI pe care fiecare îl așteaptă, echipa Electric Castle a creat de la zero infrastructura necesară. Rețeaua electrică dedicată exclusiv festivalului are o putere instalată de 6 MW, suficientă pentru a alimenta câteva cartiere ale Clujului, iar peste 15 kilometri de fibră optică au fost trași încă din 2016 pentru a permite funcționarea sistemului integrat de plăți.

De asemenea, în acest an, zona de camping devine o așezare urbană în sine. Cei 10.000 de participanți așteptați cu corturile vor avea, pe lângă facilitățile obișnuite, și un supermarket, o zonă de grill, propria scenă și o zonă independentă de activități.

 

Festivalul se desfășoară între 12 și 16 iulie, având în program peste 200 de artiști ce vor evolua pe 9 scene.

Comentarii Facebook