Haine desprinse din Star Trek si pantofi legati cu sarme la Cluj Fashion Week- VIDEO

 

Lumini, culori, haine moderne sau clasice, rochii scurte sau lungi, unele desprinse parca din Star Trek altele obisnuite pentru strada. Pe toate le-au putut vedea clujenii care au mers joi seara la prima prezentare de moda a festivalului Cluj Fashion Week.

Pregatirile pentru show-ul de aseara au inceput cu mult timp in urma pentru designerii care au fost prezenti in prima seara a festivalului. Totul trebuia sa se imbine: cofura, machiajul si mai ales atitudinea. Aceasta din urma este cea mai importanta, cel putin asa sustin designerii. "Poti sa ai orice haina pe tine, de la orice firma, dar daca nu iti stau bine si nu stii cum sa le porti e chiar degeaba", ne-a sfatuit designerul Sivia Serban.

Daca ar fi sa ne recomande niste culori, acestea ar fi negru, gri, alb insotite de o pata de culoare: galben sau verde. "Oricum important este sa folosesti culori care iti stau bine, care se potrivesc cu tenul si culoarea parului. Altfel, rezultatul va fi departe de cel dorit", spune Silvia Serban.

Si designerul Wilhelmina Arz este de acord cu ea. "Nu recomand nimanui sa se imbrace asa cum spun tendintele, ci asa cum ii sta bine. Nu e nevoie sa ne imbracam clasic, trendy sau oricum altcumva. Important este ca atunci cand pui ceva pe tine sa ai atitudine si sa fie in concordanta cu personalitatea ta", crede Wilhelmina Arz.

Si in privinta coafurii, specialistii in materie de tunsori sunt de acord ca ar trebui sa purtam unele cat mai simple si mai tineresti. "Cat mai natural si in vant. Simplu , nimic complicat si tineresc. Asa nicio tanara nu o sa dea gres niciodata", ne-a spus hair stylist-ul Laurent Tourette.

De la toate aceste reguli se poate face , insa, exceptie atunci cand vine vorba de o defilare pe podium. Asa s-a intamplat si aseara cand unele modele au avut "probe" grele de trecut din cauza unor perechi de incaltaminte care ar fi dat batai de cap oricui. Prinse cu sarma, le-a facut pe tinere sa para aproape teleghidate. Toate au resuit, insa, sa treaca cu bine de prezentare si sa ramana in ...picioare.

Cluj Fashion Week va continua si in aceasta seara de la 20.30 cu prezentarile altor 9 designeri, printre care si Choi Boko din Coreea, dar si maine seara cand pe scena va ajunge colectia unuia dintre cei mai cunoscuti designeri romani Agnes Toma.




Comentarii Facebook