Fondatorul Deep Purple, Jon Lord, OMAGIAT de Filarmonica Transilvania FOTO/VIDEO

Dirijorul concertului vocal-simfonic a fost britanicul Paul Mann, prieten cu Jon Lord si cel care a dirijat orchestra clujeana in turneu alaturi de Deep Purple in 2000

 

Evenimentul de aseară de la Casa Univesitarilor a început cu Concertul de vioară al lui Antonin Dvoak, ce l-a avut ca solist pe indragitul Liviu Prunaru. Acesta a fost aplaudat la final minute in sir, oferind un bonus publicului. A cantat o melodie din repertoriul popular alaturi de un membru al orchestrei. 

 

Atmosfera a devenit sobra in momentul in care dirijorul Paul Mann a vorbit in limba romana despre fondatorul formatiei rock Deep Purple, Jon Lord, care s-a stins din viata in luna iulie a acestui la varsta de 71 de ani, rapus de cancer la pancreas. Mann a amintit de turneul cu 30 de concerte sustinut in anul 2000 de formatia Deep Purple alaturi de Orchestra Filarmonicii Transilvania. 

 

Jon nu a uitat niciodata implicarea deosebita a orchestrei in interpretarea muzicii lui si a pastrat o afectiune sincera pana la sfarsitul vietii sale. concertul din seara asta, Recviemul german de Brahms, o opera dedicata consolarii celor indoliati, este dedicat amintirii sale”, a spus Mann. Acesta a precizat ca in cadrul orchestrei clujene si-a cunoscut viitoarea sotie si ca acum Clujul este casa lui. 

 

Cocertul vocal-simfonic i-a avut ca solisti pe soprana Bianca Manoleanu şi baritonul Adrian Marcan. Corul si orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania au fost apludati indelung de publicul numeros din sala Auditorium Maximum, in care filarmonica a revenit dupa zece ani. 

Comentarii Facebook