Filmul ”Usturoi” va rula și la Cinema Florin Piersic

 

Comedia “Usturoi” va putea fi văzută la cinematograful ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca, în săptămâna 22-28 ianuarie.

 

În data de 22 ianuarie, la ora 20:00, filmul va avea parte de o proiecție de gală, în prezența echipei.

 

”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul Groparu (Radu Băzăvan) și regizat de Lucian Alexandrescu, stability în Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la TIFF Cluj, Comedy Cluj (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani), TIFF Sibiu, Tenaris CineLatino Zalău (două proiecții, record absolut de audiență), KINOdiseea București (casa închisă de două ori), cinema Mărăști și cinema Victoria (3 proiecții cu casa plină la lansarea în cinematografe, pe 17 decembrie 2015).

 

În străinătate, filmul a fost difuzat și la New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival (SUA), Nomad Norvegia, Chemnitz Germania + mai multe cinematografe private din Germania, Austria și Elveția.

 

Coloana sonoră (peste 30 de piese) a fost asigurată de formația olandeză de muzică est-europeană Trio C Tot De Derde, de ViLLy (premieră mondială – Gypsy Rap), Fero Cont (Cluj), Stan Kolev (USA).

Comentarii Facebook