Femeile frumoase îi pot îmbolnăvi grav pe bărbați

 

Cercetătorii de la Universitatea din Valencia au anunțat că sănătatea bărbaților este pusă în pericol la întâlnirea unei femei frumoase.

 

Conform The Telegraph, numai cinci minute în compania unei femei atractive ridică nivelul de cortizol (hormonul de stres al organismului), potrivit unui studiu al Universităţii din Valencia.

 

Bărbații care cred că nu ar putea avea un contact cu femeia respectivă sunt și mai afectați, susțin cercetătorii.

 

Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stres fizic sau psihic şi cauzează, adesea, boli de inimă.

  

Testele s-au făcut pe 84 de studenţi de sex masculin. Astfel, câte doi bărbați au fost lăsași să stea într-o cameră cu o femeie pe care nu o cunoșteau. Când femeia pleca din încăpere, iar cei doi bărbați rămâneau împreună nivelul de stres nu mai creștea. Atunci când unul dintre bărbați era lăsat singur cu o femeie în încăpere nivelul său de cortizol începea să crească.

 

Cercetatorii cred că ”pentru cei mai mulţi bărbaţi, prezenţa unei femei atrăgătoare poate induce percepţia că există o oportunitate pentru curtare”.

 

Cortizolul în doze mici poate îmbunătăţii vigilenţa, dar nivelul ridicat de cortizol poate agrava afecţiuni medicale, cum ar fi bolile de inima, diabetul, hipertensiunea, sau impotenţa.

Comentarii Facebook