Miercuri 17 Aprilie

EUROVISION 2017: Care sunt cei 15 semifinaliști de la selecția națională Eurovision



Duminică au fost anunțați cei 15 semifinaliști care au reușit să treacă mai departe în faza de selecție națională a concursului Eurovision, pentru a stabili reprezentantul României în cadrul competiției.

Astfel, duminică, 12 februarie, TVR a dezvăluit, într-un show live, numele celor 15 concurenţi care vor continua drumul către finala Eurovision România 2017.

Cristina Vasiu, MIHAI, Tudor Turcu, Elize&No Stress, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, D-LEMA, Ilinka feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Zanga, Maxim, Eduard Santha, Alexandra Crăescu şi Xandra sunt cei pe care îi vom urmări în semifinala din 26 februarie, zece dintre aceştia urmând să acceadă în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2017, din 5 martie.

În acest an, audiţiile pentru preselecţie au durat trei zile, timp în care concurenţii au interpretat live piesele, aceasta fiind o premieră a Selecţiei Naţionale. La finalul celor peste 25 de ore, din cele 72 de melodii validate, juriul a ales 15 care să intre în bătălia din semifinala Eurovision România.

Am vrut să evităm surprizele ca, de exemplu, o piesă bună să nu aibă o interpretare pe măsură. Sau ca un interpret cu foarte mulţi fani, dar fără o piesă puternică, să fie trimis în etapele finale ale concursului. Astfel, am decis ca unui juriu de specialişti să îi revină sarcina de a alege cele mai bune compoziţii în cele mai bune interpretări, în urma audiţiilor live”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea show-ului, potrivit eurovision.tvr.ro.

Comentarii Facebook