Eurovision 2016: Reprezentantul României va fi ales, în premieră, de public


Selecția națională pentru concursul Eurovision 2016 se va realiza prin intermediul a două spectacole, transmise în direct de TVR, în 4 și 6 martie. Noutatea este că, pentru prima dată, reprezentantul României va fi desemnat prin votul publicului, anunță reprezentanții Televiziunii Române.

Înscrierile pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2016 vor începe luni. Compozitorii care doresc să înscrie piese o pot face până pe 7 februarie, potrivit Mediafax.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul selecţiei naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Astfel, pe 8, 9 şi 10 februarie vor avea loc preselecţiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie se vor anunța cele 12 piese care vor intra în concurs.

În acest an, selecția națională se face prin două show-uri, transmise în direct: semifinala, pe 4 martie, şi finala, pe 6 martie.

Semifinala va avea 12 piese, dintre care șase vor merge mai departe în finală. Patru dintre ele vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

Totodată, în finală, artistul care va reprezenta România pe scena din Stockholm va fi ales dar prin votul publicului.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, având semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

Comentarii Facebook