Echipa Transilvania 4 Africa a revenit acasă din raliul umanitar - FOTO

 

În 23 ianuarie, sapte ardeleni, membri ai echipajului Transilvania 4 Africa, au plecat într-o misiune umanitară inedită, ce îmbină aventura şi spiritul de competiţie cu filantropia şi solidaritatea internaţională.

 

Cei șapte au participat în raliul caritabil Budapesta-Bamako, competitie aflata la cea de a noua editie. Astfel, echipajul a participat intr-o formula inedita: o masina si 4 motociclete, scopul expeditiei fiind donarea de echipament informatic, imbracaminte, alimente si echipament medical comunităţilor sărace de pe teritoriul continentului negru.

 

Cei şapte ardeleni: Bakos Norbert, Deák Albert, Kovács Attila, Hiriczkó Sándor, Alexandru Manole, Oláh László si Hosu Ioan au parcurs timp de 2 săptămâni, 9 ţări şi peste 9.000 de kilometri prin Europa şi Africa, destinaţia finală fiind Banjul, capitala Gambiei. Primii trei s-au deplasat cu o maşină special construita pentru aceasta aventura, un Toyota Land Cruiser HDJ80, alintată ”Bestia”, şi ceilalti patru cu motociclete KTM 640 Adventure, foarte bine dotate si adaptate pentru conditii de desert.

 

Cu ajutorul parteneriatului incheiat cu Universitatea Sapientia, echipa a reusit sa doneze un numar mare de calculatoare, monitoare, imprimante si produse IT, iar ceilalti parteneri au sprijinit echipa cu donatii constand in imbracaminte, rechizite scolare, alimente unor scoli si unei facultati din Banjul, ca dovada sta faptul ca eforturile umanitare ale echipei au fost rasplatite de organizatori prin acordarea premiului special  Maica Tereza.

 

De asemenea, echipamentele stomatologice donate de unul dintre membrii echipei, au fost primite cu mare bucurie de un stomatolog din Banjul.

 

Avand in vedere ca destinatia Banjul reprezenta doar jumatatea drumului, dupa alte 3 saptamani si peste 9000 de kilometri parcursi nu fara peripetii, echipa s-a intors acasa inzestrata cu mii de poze si materiale filmate, care cu ajutorul celor de la Universitatea Sapientia vor fi convertite intr-un documentar.

 

Comentarii Facebook