Divertisment

Documentar despre Pădurea Hoia-Baciu și misterele paranormale - TRAILER

  
   

O echipă entuziastă din Cluj lucrează la realizarea unui documentar despre Pădurea Hoia-Baciu și despre misterele paranormale care înconjoară acest loc. 

 

Proiectul ”The Hoia-Baciu Forest. Truth or Legend” este realizat de Cosmin Giurgiu, alături de echipa de la Lara Media Production. Documentarul va fi lansat de Saturnalii, la mijlocul lunii decembrie 2016.

 

Este vorba despre un documentar artistic ce va spune povestea misterelor care au fost semnalate în pădurea de lângă Cluj-Napoca. 

Profesorul clujean Adrian Pătruț a povestit pe larg despre fenomenele care apar în Pădurea Hoia - Baciu, desciind lucruri greu de crezut pentru oamenii de rând.

 

”Ceva cu totul aparte mi s-a în­tâmplat în 2000, în preajma Paştelui. Mă dusesem atunci la pădure cu un cercetător originar din Cluj, care trăieşte în Germania. Deodată, am observat că din vârfurile a mii şi mii de copaci curgea ceva. Era o sevă, un lichid... Parcă era un izvor ce curgea de pe copaci, de la 10-15-20 de metri şi se aduna la rădăcinile lor. Am rămas încremenit. 

 

Pădurea Hoia-Baciu e cunoscută pentru vegetaţia ei foarte, foarte uscată, aşa că era ceva neobişnuit ce văzusem noi acolo. A doua zi, când ne-am întors, nu mai era nici urmă din seva aceea abundentă ce curgea de pe miile de copaci. Pământul uscat o absorbise cu totul.

 

Mai există o altă întâmplare tulburătoare la care am asistat, şi pe care n-am povestit-o nimănui până acum. S-a petrecut după 1989 şi în ea a fost implicată o studentă de la Cluj. Eram cu toţii la liziera pădurii, la doar 50 de metri de oraş, pe coasta dinspre sud, care dă spre Someşul Mic şi de unde se vede tot oraşul, în­tr-o deschidere panoramică frumoasă şi mare. 

 

Şi atunci, ceva i s-a întâmplat fetei... Am văzut-o cum a stat tă­cută şi pierdută ca într-o transă, vreme de o oră. Şi când s-a trezit, ne-a povestit ceva straniu. Brusc, în­cepuse să vadă Clujul cel vechi, de acum mai bine de 50 de ani. Nu numai că-l văzuse, dar chiar se plim­base o oră întreagă (ora aceea a ei de transă!) prin Clujul fără blocuri. Mersese pe străzile şi pe bulevardele lui, aşa cum se înfăţişau ele şi înainte, şi în timpul răz­bo­iului. O vreme, am ascultat-o toţi, unii mai încrezători, alţii mai sceptici, după care ne-am dus la autobuz. Sfâr­şitul poveştii a fost stupefiant. Când să plătească, fata a găsit în buzunar o monedă de argint de 100 de lei, cu chipul Regelui Mihai. Apărută de niciunde! Era do­vada că ea fusese cu adevărat, o oră, în trecut. Călătorise, nu avusese o simplă retrocogniţie. E ceva greu de gândit, încă”, povesteşte profesorul Adrian Pătruţ.

 

”Altă întâmplare aparte am trăit-o în 1975. Fusesem să fotografiez nişte ruine, erau chiar în centrul pădurii. Era prin ianuarie şi am făcut câteva sute de fotografii lângă ruinele alea, cu un grup foarte mare de prieteni. După vreo două săptămâni, m-am întors să caut locul acela, pentru că-mi plăcuse, mă simţisem bine acolo. Dar ruinele nu mai erau acolo, nici ţipenie, ca şi când n-ar fi fost!... Şi nici nu le-a mai văzut după aia nimeni, nicicând! Iar după câţiva ani, şi imaginile lor au dispărut, s-au volatilizat pur şi simplu din fotografiile mele”, a mai spus profesorul clujean.

25-2-2016, 13:17
35 vizualizări
1 comentarii
Mihai26-2-2016, 7:06
Bantuita e doar de hotii de lemn din pacate..

Cele mai citite ştiri din Divertisment

98 vizualizări
24-3-2017, 15:15
Iulius Mall Cluj stinge luminile, sâmbătă, pentru a marca ”Ora Pământului”» Vezi tot
62 vizualizări
23-3-2017, 22:34
Razbunarea tigancii: Palaria fatala si nazistul - Cronică de film» Vezi tot
37 vizualizări
23-3-2017, 14:56
Funcția de live streaming pe Facebook, disponibilă de acum și pe PC-uri» Vezi tot
29 vizualizări
16-3-2017, 23:16
Katia Cărbune, din Cluj-Napoca, a fost la Next Star și a luat Golden Star. Pepe a fost ULUIT - VIDEO» Vezi tot
20 vizualizări
30-1-2013, 22:14
EI SUNT PRINȚIȘORII Clujului: Dețin milioane de euro și RUP cluburile. Mâine vor controla ORAȘUL - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca