Divertisment

Dietă sănătoasă. Vezi ce trebuie să mănânci la fiecare masă

  

Un regim alimentar corespunzător îți menține organismul sănătos, iar unele alimente sunt asimilate mult mai bine dacă sunt consumate în anumite perioade din zi. Iată ce ar trebui să mănânci pe parcursul unei zile pentru a te menține sănătos.


Mic dejun (7.00 - 9.00)

Cerealele (integrale) cu lapte sunt recomandate pentru că sunt săţioase, iar fibrele pe care le conţin ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal. Va fi însă necesară o gustare în jurul orei 11.30, deoarece mâncarea de la micul dejun se digeră repede. Fructele sunt indicate pentru consumul de dimineaţă deoarece dau energie, având vitamine, şi satisfac pofta de dulce, deşi nu pentru tot restul zilei, fiindcă se absorb repede. Indicaţia nutriţioniştilor francezi este de a consuma cinci fructe în fiecare zi, dar separat. Nu trebuie combinate mai multe tipuri de fructe, pentru că fermentează şi dau senzaţia de balonare.

Ciocolata poate fi mâncată în prima parte a zilei, în cantităţi mici, adaptate nevoilor nutriţionale, fără să îngraşe, pentru că organismul va avea o sursă bună de energie, pe care o poate apoi consuma. Este de preferat să se consume ciocolată neagră, cu un conţinut ridicat de cacao (65% - 85%).

Mierea este bine să fie consumată dimineaţa, deoarece reprezintă o sursă de calorii şi aduce carbohidraţi, care se absorb repede. Atenţie însă la cantitate! O linguriţă sau două pe zi, în cafea sau ceai, reprezintă un mod echilibrat de a consuma acest aliment.

Prânz (12.00 - 14.00)

Alunele, nucile, migdalele, seminţele (neprăjite) trebuie consumate în jurul prânzului şi pot înlocui o masă, pentru că sunt săţioase. Se digeră greu, iar dacă ar fi mâncate seara, timpul de digestie mare nu ar asigura un somn odihnitor. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu alimentele săţioase, consumate la prânz, care îmbie la odihna de după-amiază. Supe, ciorbe, mâncarea gătită sunt foarte indicate pentru organism la mijlocul zilei. "Masa de prânz ar trebui să fie un echilibru între proteine, glucide şi lipide. O masă caldă se mulează cel mai bine peste acest ideal, iar angajaţii care beneficiază de servicii de catering (pauza pentru servirea mesei) au şansa unei mai bune productivităţi", spune medicul.

Cina (18.00 - 19.30)

Masa de seară ar trebui să fie echilibrată şi să fie servită la maximum 19.30, pentru a putea asigura un timp de digestie. Echilibrul ar trebui să caracterizeze şi masa de seară. Miturile conform cărora cina ar trebui să nu conţină cereale, ouă sau citrice nu sunt susţinute, pentru că toate aceste alimente consumate echilibrat, alături de o garnitură de legume, pot constitui o cină veritabilă.Sursa: unica.ro

21-10-2012, 12:08
121 vizualizări
2 comentarii
GABRIELA30-10-2012, 13:37
Trebuie sa mananci cand ti este foame
Adriana21-10-2012, 12:28
Sincer nu conteaza ora la care mananci, indicat e sa iei 3 mese pe zi la intervale de 5 ore. Deci daca mananci la 7 micul dejun ar fi indicat la 12 pranzul si la 5 cina. Dar sunt persoane care iau micul dejun la 10, atunci pranzul va fi la 3 si cina la 8.
Cerealele nu sunt satioase, dupa doua ore ti se face foame. Pe multe ambalaje am vazut cereale integrale, dar nu sunt neaparat ce te astepti. Sunt indicate cereale de grau si ovaz. Alea sunt sanatoase si satioase.

Cele mai citite ştiri din Divertisment

3788 vizualizări
22-6-2018, 10:18
Cel mai bogat clujean, Ștefan Vuza, s-a logodit cu un fost manechin» Vezi tot
734 vizualizări
22-6-2018, 12:43
UNTOLD 2018 - WOLF SPIRIT! Descoperă povestea noului capitol UNTOLD» Vezi tot
183 vizualizări
21-6-2018, 11:04
MAI se ocupă cu postări amuzante pe Facebook: Dialog fabulos între un șofer și o polițistă» Vezi tot
79 vizualizări
20-6-2018, 10:48
Bianca Drăgușanu a vorbit despre milionarul Tristan Tate și relația cu el» Vezi tot
55 vizualizări
20-6-2018, 15:57
Se schimbă încă un jurat de la Vocea României. Cine îi ia locul lui Adrian Despot» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?