Comedia "Usturoi” se lansează la Cluj, în cinema. E și primul film românesc lansat simultan și pe Internet - TRAILER

 

Filmul independent ”Usturoi”, prima comedie românească produsă exclusiv în Transilvania, va fi și primul film românesc care se lansează simultan în cinema și pe Internet, pe Vimeo on Demand pentru românii din diaspora începînd de astăzi, 17 decembrie. Acest fapt reprezintă o premieră pentru industria românească de film.

 

Filmul va rula la cinematograful Mărăști (ora 10:00 și 19:30) și la cinema Victoria (ora 13:00) joi, 17 decembrie, și din aceeași zi va fi disponibil pe o perioadă de două săptămâni și pe www.vimeo.com/ondemand/filmulusturoi. În ianuarie, ”Usturoi” va ajunge în cinematografele din toată țara, pentru publicul larg.

 

”În urma numeroaselor cereri primite de la românii din diaspora care doreau să vadă filmul nostru, ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută acuma, de sărbători. ”Usturoi” va fi disponibil la vizionare exclusiv în afara țării pentru toți cei care simt românește și care doresc să-și aline dorul de casă acuma, de Crăciun. În Usturoi am arătat cu predilecție părțile frumoase ale unei Românii optimiste, pe care îți face plăcere să o vezi”, a declarat regizorul Lucian Alexandrescu.

 

”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în SUA. Filmul descrie călătoria a doi copii (unul de etnie romă) dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile în anul 2014 la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la TIFF Cluj, Comedy Cluj (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani), TIFF Sibiu, Tenaris CineLatino Zalău (două proiecții, record absolut de audiență), KINOdiseea București (casa închisă de două ori).

 

În străinătate, filmul a fost difuzat și la New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival (SUA), Nomad Norvegi, Chemnitz Germania + mai multe cinematografe private din Germania, Austria și Elveția. 

 

Comedia Usturoi spune povestea unor copii romi: Eremia (un copil rom) și Nicușor doresc să-și depășească condiţia lor limitată de copii săraci și fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. 

Comentarii Facebook