Colours of Cluj 2014: Cum s-au distrat clujenii la a doua ediție a festivalului GALERIE FOTO



Cea de-a doua ediție a festivalului Colours of Cluj a reunit peste 40 de evenimente și instalații, care au dat orașului o altă înfățișare.

Copiii și adulții deopotrivă au răspuns provocării de a se implica activ în momentele participative pregătite de organizatori, readucând la viață una dintre cele mai frumoase, dar și pustii zone ale orașului, Cetățuia. Timp de trei zile, clujenii au animat Piața Unirii, relaxându-se, citind sau interacționând în sufrageria urbană, au făcut sport în aer liber, au fost dirijorii orchestrei Colours în premieră națională, au învățat să comunice cu propriile animale, au căutat comori și au scris caligrafic povestea Clujului pe Bulevardul Eroilor, anunță organizatorii festivalului.

Centrul istoric al Clujului a fost gazda unor instalații inedite care au fost atracția celor trei zile de festival: umbrelele pictate și bicicleta Colours.

Sufrageria urbană a fost un îndemn oferit clujenilor de a se simţi ca acasă în spaţiul public, parte a demersului organizatorilor de a re-crea contactul dintre locuitori şi oraşul lor. Atelierul de caligrafie a atras sute de trecători, care au ales să contribuie la realizarea pictogramei orașului lor, pe rola de hârtie întinsă pe Bulevardul Eroilor.

Concertele Colours of Cluj au animat serile în centrul istoric al orașului. În deschiderea festivalului, Piața Unirii a fost și gazda concertului susținut de Fanfara Transilvania, care a făcut uitată ploaia de peste zi, invitându-i pe spectatori la dans până la ultimele acorduri interpretate de maeștrii din Cugir. Peste 100 de iubitori de teatru au participat, în aceeași seară, la un maraton de teatru la Casa TIFF.

Pentru ediția a II-a a festivalului, organizatorii au preferat să se îndepărteze de spațiile sigure, care își au deja propriul public, alegând, în schimb, să revitalizeze locurile-simbol ale orașului. Beneficiind de sprijinul Primăriei, Cetățuia a devenit un spațiu în care au fost concentrate majoritatea activităților interactive, iar vizitatorii au răspuns cu mare plăcere invitației de a se implica activ în desfășurarea acestora.

Cea de-a doua ediție a festivalului a avut loc în perioada 8-10 august.

Comentarii Facebook