Miercuri 17 Aprilie

Clujul lăudat de un prestigios ghid de călătorii: ”Capitala artistică a României”



Municipiul Cluj-Napoca a fost lăudat într-un articol recent publicat în celebrul ghid de călătorii lonely Planet, fiind denumit ”capitala artistică a României”.

Jurnalistul Mark Baker spune despre Cluj că, ”deși îi lipsesc peisajele naturale din Brașov și Sighișoara sau armonia arhitecturală a Sibiului”, orașul compensează cu atmosfera artistică.

Clujul este lăudat pentru muzeele sale impresionante, dar și pentru arta contemporană, fiind numit unul dintre viitoarele orașe ale artei de către publicația de artă vizuală Phaidon.

Oricât de imporbabil ar părea, Clujul a ajuns în topul scenei artei contemporane internașionale. Editura Phaiton a numit recent orajul unul dintre Viitoarele Orașe ale Artei. Centrul de interes îl reprezintă Fabrica de Pensule, o fostă fabrică devenită acum galerie de artă”, notează Mark Baker în articolul său.

Totodată, jurnalistul Lonely planet a fost impresionat de numeroasele și ineditele cafenele și cluburi din oraș.

În afară de artă, Clujul excelează și la capitolul cluburi și cafenele, frecventate de cei peste 30.000 de studenți din oraș. Multe dintre cele mai bune localuri sunt concentrate în jurul Pieței Muzeului, o piață medievală, liniștită, la nord de Piața Unirii”, se arată în articolul publicat pe site-ul Lonely Planet.

În încheiere, Baker lansează un îndemn turiștilor să viziteze Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook