Clujeanca Ilinca Băcilă face parte din Juriul Eurovision România 2018



Tânăra clujeancă Ilinca Băcilă face parte din juriul pentru selecția națională a concursului Eurovision 2018.

Astfel, Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă sunt membrii juriului care vor alege, la această ediţie a Selecţiei Naţionale, semifinaliştii Eurovision Romania.

Tot ei vor juriza şi semifinalele, urmând să aleagă 15 piese pentru marea finală.

Ilinca Băcilă provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. De-a lungul timpului, a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov.

Ilinca a reprezentat România la ediţia din 2017 a Eurovision Song Contest, alături de Alex Florea, cu piesa „Yodel it!”. Ilinca şi Alex Florea au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

TVR va anunța, vineri, 22 decembrie, semifinaliștii selecției națiuonale pentru Eurovision 2018.

Comentarii Facebook