Cluj-Napoca: Ce concerte de Revelion sunt în Piața Unirii

 

Primăria Cluj-Napoca îi invită pe toți clujenii de Revelion, în Piața Unirii.

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a pregătit pentru noaptea dintre ani un eveniment pentru clujenii de toate vârstele, cu muzică live între orele 22.00 şi 01.00, lumini spectaculoase, focuri de artificii şi multă veselie. 

 

Spectacolul de Revelion va începe în Piaţa Unirii la ora 22.00, cu un concert de muzică arhaică, susţinut de Florin Ştefan acompaniat de taraf. Începând cu ora 23.00 vom avea parte de un concert aniversar Semnal M, la împlinirea a 40 de ani de activitate! Punctul culminant al serii va fi jocul de lumini şi artificiile de la miezul nopţii. Peste 700 de sticle de şampanie sunt pregătite de către municipalitate pentru cei care vor celebra Revelionul în Piaţa Unirii. După trecerea în Anul Nou, de la ora 00.15, va avea loc un concert susținut de trupa clujeană BigToneZ.

 

Căsuţele de la Târgul de Crăciun vor fi deschise și de Revelion. Toţi cei care vor să petreacă seara de Anul Nou în inima oraşului vor avea ocazia să achiziționeze produse de sezon – ceai sau vin fiert cu scorţişoară, migdale şi nuci glazurate, produse tradiționale, produse artizanale şi multe alte bunătăţi de sezon.

 

Sâmbătă, 31 ianuarie 2016, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuită.

 

Evenimentul este organizat de Primăria Cluj-Napoca şi sprijinit de NTT Data, Banca Transilvania, Pepsi, Bergenbier, Coral Impex şi Orange.

 

Despre Florin Ştefan & taraf:

 

Florin Ştefan a pus bazele unui proiect unic în România, dar şi în Europa, folosind instrumente muzicale arhaice. Repertoriul său include muzică din folclorul tracilor, în care sunt prezentate cântece străvechi, cunoscute în zonele Maramureşului, Ţara Moţilor, Bistriţa, precum şi câteva piese ale lui Gheorghe Zamfir şi Fănica Luca (Doină din Ardeal, Ciocârlia etc). 

 

 

Semnal M:

       

În anul 1977, din iniţiativa regretatului Iuliu Merca si a lui Ştefan Boldijar, din Cluj pleacă un „semnal de alarmă” prin muzica rock românească, pe care 40 de ani mai târziu îl cunoaștem ca SEMNAL M. Prezentându-ne un rock curat şi unic, au reuşit rapid să se impună şi să ajungă la inimile iubitorilor de gen.

 

De-a lungul timpului, Semnal M a trecut prin diverse transformări de componenţă, păstrând acelaşi stil propriu care i-a consacrat, astfel că orice întâlnire cu ei este memorabilă pentru fiecare generaţie.

 

Cu un număr impresionant de concerte şi înregistrări, ajunşi la 40 de ani de activitate artistică şi muzicală, amintim câteva din cele mai cunoscute piese Semnal M: “Moara”, “Spune-mi cine eşti”, “Bal la Apahida”, “Desculţ în iarbă”, “La fereastra ta” etc., compuse şi orchestrate de Iuliu Merca, membru fondator Semnal M, multe dintre ele plasând trupa pe locurile fruntaşe în topuri.

 

Drumul nu le-a fost deloc uşor, fiind presărat cu încercări şi momente de cumpănă, cea mai grea dintre ele fiind pierderea lui Iuliu Merca, în 27 iulie 1999. Soarta a fost din nou necruțătoare pentru formație, în 2014, când Francisc Solomon - toboşarul formaţiei – a plecat dintre noi.  

 

Rămaşi fără temelie, Ştefan Boldijar (solist vocal, chitară bass, membru fondator) împreună cu Florin Ştefan (chitară, voce) singurii membri de la acea fatidică dată, au renăscut şi hotărât să meargă mai departe, astfel că în prezent, alături de ei, îi regăsim pe Nicu Barna (chitară, percuţie, voce) şi Sorin Zamfir (tobe), aceasta fiind şi componenţa actuală a trupei.

 

Semnal M, prin melodiile care sunt fredonate la fiecare concert de miile de fani prezenţi, ne surprind mereu şi ne oferă concerte memorabile, amintindu-ne că muzica lor este şi astăzi în actualitate.

 

Despre BigToneZ:

         

Trupa a fost fondată în 2011 şi este formată din 4 muzicieni cu multă experienţă. Repertoriul lor cuprinde exclusiv muzică blues, în stil american, care rezonează cu fanii lui Eric Clapton, BB King, Stevie Ray Vaughan şi mulţi alţi artiști de blues cunoscuţi în toată lumea. BigToneZ propun un spectacol care cuprinde atât piese mai lente, încărcate de emoție, cât şi piese alerte, care ne pun pe toţi în mişcare.

Comentarii Facebook