CLUJ BLUES FEST Un puști de 19 ani a făcut senzație pe scena festivalului - VIDEO


Prima ediție a festivalului internațional Cluj Blues Fest a debutat cu succes, prima seară a evenimentului fiind una foarte reușită.

Pe scena amenajată în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei au urcat, în prima seară de festival, trei formații care au oferit performanțe electrizante.

Seara a început cu o surpriză foarte plăcută, cu un ”puști” de 19 ani din Bistrița, Alex Mușat, care a făcut senzație reușind să ridice în picioare o sală întreagă de iubitori de blues.

În ciuda vârstei sale fragede, Alex Mușat a dat dovadă de abilități vocale foarte bune și o tehnică de chitară ce îi depășește cu mult vârsta. Mai mult, bistrițeanul a avut deja câteva colaborări cu nume mari ale industriei muzicale, printre care și Ștefan Bănică Jr.

Adolescentul a participat și la celebrul concurs ”Britain's Got Talent”, însă din cauza faptului că nu locuia în Marea Britanie nu a mai putut participa.

Am trecut de toate fazele preselecţiei şi trebuia să ajung în finala cu juriu, dar nu eram rezident în Anglia şi regulementul spune că doar cei care au domiciliul acolo pot participa la concurs. Nu am ştiut asta şi nu se putea modifica regulementul doar pentru mine", spunea tânărul chitarist într-un interviu pentru Adevărul.






Cea de-a doua trupă care a urcat pe scenă a fost Rareş Totu Midnight Sun, o formație ce activează de peste 10 ani, fiind condusă de unul dintre cei mai buni chitariști de blues din România, Rareș Toșu.

Aceștia au oferit publicului momente spectaculose cu piese ale celor de la The Allman Brothers Band sau ale inegalabilului Jimmi Hendrix.





Seara a fostîncheiată apoi de celebra trupă de blues din Bulgaria, Vasko the Patch and Poduene Blues Band, care au venit pentru prima oară la Cluj. Una din cele mai vechi formaţii de blues din Bulgaria, aceasta este condusă de renumitul Vasko the Patch.

Comentarii Facebook