Chinezii au copiat in intregime un sat austriac


Chinezii au construit in intregime o copie fidela a satului austriac Hallstatt. Replica poate fi vazuta in provincia guandong.

Satul austriac face parte din patrimoniul Unesco. Potrivit Spiegel, oficialii austrieci nu au stiut ca satul lor este cercetat de chinezi, iar cand au aflat au anuntat Unesco, dar raspunsul dar de purtatorul de cuvant al acestei organizatii a fost ca fotografierea si reproducerea unei localitati este perfect legala, dar este nevoie de acordul proprietarului.

Chinezii nu sunt la prima isparava de acest gen. La Shangahi a fost construit un vechi sat englez, Thames Town, pentru 8000 de locuitori, in cadrul unui proiect de relocare, anunta realitatea.net.

Proiectul prevede constructia a mai multe sate, pentru 500.000 de persoane, nu doar prin imitarea stilului artitectonic din tari precum Italia, Spania, Canada, Suedia, Olanda si Germania, ci si a stilului de viata.

De exemplu, la Thmes Town, se incearca pastrarea functiunii cladirilor. La Pub, de exemplu, se serveste, bere englezeasca adevarata.

Comentarii Facebook