Cinema ”Favorit”, cel mai vechi cinematograf din Transilvania, deschis din nou pentru clujeni. Vezi ce va fi acolo



Cel mai vechi cinematograf din Transilvania, cinema ”Favorit” din Cluj-Napoca, va deveni locația unui prim eveniment al festivalului de muzică electronică Vibe Factory Festival, ce va fi lansat în acest an.

Cinematograful se va transforma pentru evenimentul Vibe Cinema, din data de 16 mai, marcând primul eveniment al acestui festival. Pe scenă vor urca artiști precum: ”The Model” un nume de succes pe scena muzicii electronice românești, ”Gabriel Ross”care a mixat pe scene alături de James Zabiela, Leon Bolier, Tomcraft, W & W, Galen Behr, și mulți alți, precum și BeatJunkz.

Am ales această locație pentru ,,Vibe Cinema” pentru că dorim să aducem o experiență nouă clujenilor și iubitorilor de muzică bună prin intermediul acestui festival, să combinăm tradiția și istoria cu modernul și tot ceea ce ține de agitația și viteza cu care lucrurile din ziua de azi se petrec. „Vibe Cinema” este primul eveniment de acest gen din Transilvania, primul eveniment care aduce muzica electronică într-o clădire cu o mare încărcătură istorică și ne așteptăm la o reacție pozitivă din partea publicului clujean” declară organizatorul evenimentului.

Cinema ”Favorit” este cel mai vechi cinematograf din Transilvania și una dintre locațiile emblematice ale Clujului. Aici se rulau primele filme mute din Cluj-Napoca, în perioada 1913-1920. Cinematograful a fost redenumit în anul 1964 în ”Cinema 23 August”, pentru a comemora ziua din 1944, când România a început lupta împotriva germanilor.

Comentarii Facebook