Ce se întâmplă în oraş de Zilele Culturale maghiare din Cluj

 

Zilele Culturale maghiare din Cluj se afla la a III-a ediţie şi se desfăşoară la Cluj-Napoca între 13-20 august.

Clujenii pot participa la o serie de evenimente cum ar fi programe pentru copii, târg de artizanat, expoziţii de artă şi fotografii, standuri ale muzeelor si editurilor de carte, prezentări de vinuri şi gastronomie, şi de asemenea va avea loc şi al 14-lea festival folcloric "Szent Istvan".

"Vrem să avem un festival ca în ţările europene şi s-a demonstrat ca se poate organiza şi la Cluj aşa ceva", a spus membrul fondator al Asociatiei Clujul Comoară, Szep Gyula.

Directorul festivalului Santa Levente promite că cele 7 zile de festival vor fi cu totul şi cu totul deosebite, cu multe activităţi pentru cetăţenii de toate vârstele: "Vom încerca să avem o stradă care să trăiască la nivel maxim, de dimineaţa până seara, cu standuri ale mesteşugarilor, standurilor de carte, repsectiv o scenă pe care vom organiza concerte din cadrul festivalului folcloric "Szent Istvan", astfel încât să putem atrage toate categoriile de oameni cu activităţile noastre. Vom avea şi acţiuni sportive de streetball şi un perete de escaladare".

Locaţiile principale de deschidere vor fi Piaţa Unirii care va găzdui concertele din fiecare seara timp de 7 zile. Deschiderea de gală va avea loc la Opera Cluj.

În acest an, festivalul vine cu ceva nou, chiar premieră la nivel naţional: "Ca premieră atât în Cluj, cât şi în România, va avea loc prezentarea Operei Rock <<Zrinyi>>" în România cu 120 de actori si solişti. La festival şi-au anunţat prezenţa 16 trupe din 9 state. Gala trupelor va fi urmată de un dans uriaş, în Piaţa Unirii", a mai spus directorul festivalului Santa Levente.

Primarul Emil Boc le va oferi şi un cadou celor care vor fi prezenţi la Zilele maghiare din Cluj: un spectacol de 10 minute, în care pe cer vor străluci artificii.


Evenimentul va fi supravegheat Poliţia Locală, Jandarmerie şi ISU Cluj, pentru ca toate acţiunile să se desfăşoare corespunzator.


Anca Baciu

Comentarii Facebook