Ce concerte mai au loc la Cluj-Napoca, în Capitala Europeană a Tineretului

 

Capitala Europeană a Tineretului 2015 încă nu și-a spus ultimul cuvânt la Cluj-Napoca. 

 

Câștigătorii European Youth Award se decid la Cluj-Napoca!

 

European Youth Award - EYA este o competiție pan-europeană ce are ca obiectiv motivarea tinerilor, antreprenorilor și startup-urilor pentru a produce proiecte digitale cu valoare socială, în conformitate cu agenda Consiliului Europei și a strategiei Europa 2020. European Youth Award demonstrează potențialul acestora de a crea soluții inovatoare cu ajutorul tehnologiei mobile și a internetului.

 

În acest an, în perioada 10-12 septembrie 2015 se desfăşoară la Cluj-Napoca întâlnirea marelui juriu European Youth Award, proiect înscris în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului. Membrii marelui juriu sunt tineri experţi europeni şi lideri din domeniile IT&C, tineret, multimedia şi din sectorul academic, care se vor reuni şi vor revizui ideile de proiect înscrise în concurs de tineri din întreaga Europă şi vor alege câştigătorii diferitelor domenii de competiţie.

 

Câștigătorii vor fi anunțați în luna noiembrie, la Graz, Austria, iar echipa Cluj 2015 va fi acolo pentru a vă dezvălui cine și de ce va lua premiul în acest an! 

 

Day 15 - La Piața mobilă

 

Pentru luna septembrie, echipa Day 15 și-a propus un exercițiu de tipul ”cum ar fi dacă... ?”, în acord cu anotimpul toamnei, lunile recoltei și perioadei în care lumea se pregătește de iarnă. Vrem să aflăm ce se întâmplă dacă o piață volantă altfel cuprinde un cartier. Poate o piață mobilă cu activități și evenimente comunitare să reactiveze temporar un cartier?. 

 

La Piața mobilă #Day15 nu vei avea ocazia doar să cumperi legume, fructe și alte alimente, produse de la peste 30 de producători autohtoni, ci vei experimenta un fel de piață ”sociabilă”. 

 

ACTIVITĂȚILE DAY 15 SEPTEMBRIE- LA PIAȚA MOBILĂ

 

09:00 - 21:00

piață volantă și picnic

 

09:00 - 21:00

jocuri pentru toate vârstele: table, șah și altele

 

17:00 - 19:00

activități pentru copii:

lecții de grădinărit,

experimente cu apă, sol și plante,

artă realizată cu ajutorul naturii

 

18:00

servirea meniului preparat pe loc din alimentele de la piață

 

19:00 - 21:00

program muzical cu:

Magda Puskas și Rareș Suciu

Adriana Andreica-Grecu

Oana Dragomir

Pentru mai multe informații urmărește pagina facebook.com/Day15Cluj.

Ne vedem la Day 15 septembrie La Piața... mobilă!

 

Berăria Culturală - 17 septembrie

 

Un eveniment care merită cu siguranță atenția noastră este cea de-a 41-a ediție a Berăriei Culturale. Invitatul special este marele actor român Marcel Iureș care va fi prezent pentru a pune în scenă o producție originală și savuroasă, „Leul singuratic”, a cărei temă este trăirea și iubirea.

 

Alături de Marcel Iureș, pe scena Casei de Cultură a Studenților, vor susține un concert Emeric Imre și artiștii din trupa sa. Pe lângă ei, în baza proiectului de căutare și promovare a talentelor clujene neștiute, vor mai fi doi tineri, dar vă lăsăm pe voi să-i descoperiți.

La Cluj berea se servește culturală

 

Crosul companiilor - 20 septembrie

 

Fii voluntar Cluj 2015 la Crosul Companiilor!

 

Volunteers' Academy te așteaptă cu multă, foarte multă energie la un eveniment cu tradiție. Înscrierile se fac până luni, 14 septembrie chiar AICI ;) 

 

La ediția din acest an, distanța pe care o vor parcurge alergătorii este de 6 km, iar probele sunt atât individuale, cât și de echipă. 

 

STARTUL se dă din Piața Unirii, iar dacă încă nu te-ai înscris, găsești detalii aici sau poți participa ca susținător. 

Ne vedem la linia de START!

 

Delahoya - 12 septembrie

 

Nu s-a auzit de o Capitală Europeană a Tineretului fără puțină distracție! Așa că vom sărbători împreună cel mai longeviv festival din Cluj-Napoca, care ajunge în acest an la cea de-a 19-a ediție. Ne așteaptă 24 de ore de muzică, 2 scene și nume precum Noisia, James Zabiela, Worakls și mulți alții.

 

Corul Armatei Roșii - 21 septembrie

 

Vestitul Cor al Armatei Roșii, cei care au cucerit lumea întreagă, vor impresiona și publicul clujean. Spectacolul face parte din turneul internaţional care a debutat în luna mai, la Istanbul și este condus de Generalul Viktor Eliseev.

 

Repertoriul este compus din muzica tradițională rusească, muzică sacră, arii de operă și muzică populară, cum ar fi "Katiusha", "Kalinka", "Kernina" sau "Ave Maria". De asemenea, în repertoriu au inclus cu succes melodii ale momentului, precum „Lucky” - Daft Punk, „Happy” - Pharrell Williams, ceea ce nu poate decât să ne facă foarte curioși! 

 

EROS RAMAZZOTTI - 24 septembrie

 

Un artist italian care nu mai are nevoie de nicio introducere ajunge în premieră în Capitala Europeană a Tineretului!

 

Cuvântul "superstar" este insuficient pentru a descrie dimensiunile succesului mondial al lui Eros Ramazzotti. O forță inconstabilă, după mai mult de 30 de ani de la debut și o amețitoare cifră-record de 50 de milioane de albume vândute, Ramazzotti este gata să adauge un nou capitol unei povești incredibile. Povestea unui tânăr născut și crescut în suburbia Cinecitta din Roma care a îndrăznit să viseze că ar putea da lovitura în muzică.

 

SHARE Light - 18 septembrie

 

Sub umbrela #ShareFaith, Asociația Pro Deus aduce în lumină conferința #ShareLight, unde timp de doua zile, tinerilor credincioși li s-au pregătit activități atat ecumenice cât și de relaxare.

 

Vă invităm, așadar, să participați la un eveniment care pune accent pe valorile după care ne ghidăm, pe principiile după care trăim și nu în ultimul rând, să avem parte de o zi excepțională împreună. :)

 

Noaptea Cercetătorilor - 25 septembrie

 

Eveniment dedicat iubitorilor știintei și a cercetării, dar și curioșilor. Puteți asista la evenimente trăsnite, conferințe fascinante și concursuri, puteți interacționa cu cele mai recente inovații tehnice, să vă testați inspirația și creativitatea în universal științific.

 

Evenimentul se desfășoară în peste 300 de orașe europene printre care și Cluj-Napoca, iar anul acesta propune două noi abordări:

#ResearchersForHumanity - o altă abordare a interacțiunii dintre publicul larg și lumea cercetătorilor, concept ce urmează să fie lansat prin ateliere și întâlniri între tineri și cercetători

#DoYouSpeakScience - care aduce în contact cercetătorii și publicul larg prin intermediul limbajului universal al științei

 

LEADERS FOR THE FUTURE - 27 septembrie - 4 octombrie

 

Câștigă o bursă la unul dintre cele mai ambițioase programe de antreprenoriat! Poate ai o idee de afacere, sau deja ai o afacere de inceput si te-ai impotmolit. Atunci acest proiect este exact ce ai nevoie. Înscrierile se fac până marți, 15 septembrie chiar AICI. 

 

Cu pași repezi și multă energie, proiectul Leaders for the Future a ajuns la cea de-a patra ediție. În 27 septembrie 2015, evenimentul își deschide porțile pentru cei mai curajoși și mai ambițioși, pentru acei tineri care vor simți mereu nevoia să fie cu un pas în fața celorlalți. 

Comentarii Facebook