Artă în curtea școlii, la Cluj. Picturi murale pe pereții școlii Octavian Goga FOTO


Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Asociația LaunLoc au implementat proiectul pilot „Artă în curtea școlii" la Școala Gimnazială „Octavian Goga”, instituție de învățământ selectată în urma consultărilor cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Astfel, pe o suprafață de aproximativ 750 mp din pereții școlii au fost realizate picturi murale, încadrate în tema „Joaca”.

Lucrarea a fost realizată de către artiștii români Irlo, LostOptics, Ocu și Kero Zen, cărora li s-a alăturat Waone - artist ucrainean.

Proiectul „Artă în curtea școlii - Lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul” s-a numărat printre primele 15 cele mai votate proiecte înscrise în procesul de bugetare participativă desfăşurat în anul 2017 de către municipalitate.

Prin mesajele transmise de picturi, „Artă în curtea școlii" urmărește să inspire elevii și să îi învețe să respecte arta în spațiul public, nu doar în cel al muzeelor sau al galeriilor de artă. Impactul asupra întregii comunități va fi cu atât mai mare cu cât realizarea acestui proiect contribuie la îmbinarea componentei culturale cu cea educațională.

Comentarii Facebook