Aparat care sudeaza cu apa si crema din insecte, la Targul de Inventica de la Cluj


Zeci de inventii au fost prezentate clujenilor la Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii "PRO INVENT". Cele mai traznite sunt crema impotriva acneei, facuta din carabusi brazilieni si aparatul de sudura cu apa.

Aparatul functioneaza dupa un principiu unic, sustine inventatorul. Un generator transforma moleculele de hidrogen si oxigen in gaz, care devine inflamabil, iar la orice scanteie se aprinde. Astfel, aparatul de sudura cu apa poate indeplini diverse sarcini in industria usoara.

Crema de tratare a anceei este 100 % naturala si este confectionata din insecte: carabusi din Brazilia. Producatorii spun ca au si testat produsul si ca este foarte eficienta in tratamentul dermatologic.

Imaginatia inventatorilor nu are limita, astfel ca la targul de la Cluj mai poate fi vazut gratarul ecologic sau aparatul care numara gropile din carosabil. "Aparatul functioneaza cu unde electromagnetice care depisteaza orice obstacol si emit un semnal de avertizare. Poate fi conectat la instalatiile de trecere de pietoni, la trecerile de cale ferata si soferul este avertizat. Te anunta si cand simte o groapa in sosea si iti spune ca e drum in lucru, astfel ca soferul poate sa reduca viteza si sa nu isi distruga masina. Semnalele de avertizare sunt emise cu cateva zeci de metri inainte de obstacol", a povestit inventatorul.

Dispozitivul este de mici dimensiuni si se conecteaza la brucheta masinii, astfel ca nu este incomod de utilizat.

Salonul International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii "PRO INVENT" este deschis pana in 19 martie la Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Orarul difera, in perioada 17 – 18 martie inventiile pot fi vazute in actiune intre orele 10.00 - 18.00, iar in 19 martie de la ora 10.00 la 16.00.

 

 

Comentarii Facebook