Divertisment

Andrei Gheorghe, despre mâncarea din Cluj-Napoca: E proastă. Nu mă mir! V-au plecat toți bucătarii

  



 

Andrei Gheorghe, participant la Electric Castle, a cutreierat și restaurantele Clujului și a tras concluzia că sunt proaste.

 

Un lucru pe care îl reproșez Clujului, dar pe care îl înțeleg, e faptul că v-au plecat toți bucătarii. E mâncarea tradițional proastă aici. Nu aveți nimic special. Aia nu e mâncare ce credeți voi. Mâncarea e proastă peste tot. Banală. Se confundă abundența cu calitatea. Clujul s-a dezvoltat foarte mult pe vizual. Acest vizual este datorat infuziei de graficieni, IT-iști. Clujul nu s-a dezvoltat pe loc. Clujul s-a dezvoltat pe IT și dacă voi nu o să știți să faceți managementul succesului, nu o să mai fie IT. IT-ul acesta a adus mult design și îmbunătățire vizuală. În schimb, e doar imagine. Imaginea nu e dublată de conținut, în cazul acesta, mâncarea. Arată bine, e ok, dar nu e bună. E banală și mediocră. Am mâncat la Bujole, Maimuța Plângătoare, Jaxx și în multe alte locuri. Știți voi ce e aia mâncare indiană? Vă dau niște pachețele stupide, fandosite, se jupuiesc vegetarienii pentru aberații mentale și se laudă după aceea cu victorii neadevărate. Din România, în general, nu doar din Cluj, au plecat bucătarii, iar calitatea mâncării a scăzut foarte mult. E foarte greu să găsești un restaurant cu o bucătărie ok. S-a reuşit de multe ori un ambient mișto, dar în rest, aici e tot ceva între imagine și conținut. Întreaga societate românească auzi că vorbește despre imagine. Imaginea e cum cade lumina pe președinte, conținutul e ce prostii spune el pe gură”, a spus realizatorul radio, conform transilvaniareporter.ro.

 

Andrei Gheorghe a avut și un mesaj către clujenii, care obișnuiesc să înjure orice opinie nefavorabilă despre oraș.

 

M-am trezit într-o mare de oameni care și-au dat seama că au mașină și s-au comportat ca niște berbeci. Am scris pe Facebook, prin urmare mi-am luat m..e de la tot Clujul că sunt un mitic care suge p..a. Sunt bătrân, sunt evreu sunt un nimeni, să sug p..a. Asta după ce în urmă cu două săptămâni scrisesem că Clujul e un oraș foarte mișto și am primit vreo 2.000 de mesaje să sug p..a că sunt un mitic, evreu, jegos. Așa că oricum a-i da-o, clujeanul e acel gen care vine  la tine cu ochii umezi și îți spune: «No, vai, cum puteți să trăiți în Bucureștiul ăla jegos, manelizat, cu toți proștii, în înghesuiala aceea. Eu nu aș putea să trăiesc acolo. Apropo, cum vă place Clujul?». E semnul complexului și al inferiorității nestăpânite al unui oraș condus de un primar puțin mai mic decât restul. Ieșiți din câcatul ăsta! Sunteți un oraș ok, sunteți niște oameni ok, nu vă mai comportați ca niște copii de grădiniță care vor să fie lăudați tot timpul că le-a ieșit prima floricică! Clujeanul mereu spune «Nu există pădure fără uscături». Terminați cu asta! Nu mai apărați imaginea, pentru că vreți să vă apărați neputința. Îmi place Timișoara, îmi place Iașiul, îmi place Clujul, îmi place Constanța. Eu sunt copil al Constanței, dar pentru mine toată țara aceasta e țara noastră. Niciodată nu am înțeles că sunt unguri, că orașele sunt altceva decât orașele noastre care sunt frumoase. Oriunde m-aș duce, sunt la mine acasă. Vă pierdeți vremea și energia cu prostii”, a mai spus acesta.   

24-7-2017, 16:51
80 vizualizări
10 comentarii
Alex29-7-2017, 9:11
Confirm. Am locuit 1 an in Cluj lucrand in IT. Mancare mediocra si scumpa. Asta este realitatea.

Am ca repere restaurante bune din Bucuresti. Clujul e undeva in zona mediocru si scump comparativ cu Bucurestiul.

Din pacate asta este realitatea. Am fost in TOATE restaurantele clujene afisate pe site-ul hipmenu + altele neafisate. Mediocre dar unele foarte frumos amenajate. Exact cum a remarcat si Andrei. Design - forma fara continut si probabil o lipsa acuta de bucatari profesionisti.

Am remarcat un singur lucru peste medie: pastravul. Am inteles ca e furnizat de o crescatorie locala de pe langa Cluj majoritatii restaurantelor si se simte. Carnea are un plus de savoare fata de alte locuri unde se foloseste pastrav din comert de provenienta incerta.

No si acum clujeanul nu mai poate de mandrie nejustificata in acest domeniu si respinge evidenta. Vad multe comentarii care fie abunda de frustrarea unor indivizi ce se cred buricul romaniei si nu accepta critici ori pur si simplu nu prea au repere decente ca sa inteleaga dezamagirea oamenilor mai calatoriti prin lume...

Si ca sa se inteleaga ca nu am nimic cu ardelenii, am copilarit in ardeal, mama mea este de acolo. Comentariul nu se refera la mancarea ardeleneasca ci la mancarea din Cluj. Sunt multe orase in ardeal unde se mananca INFINIT mai bine si mancare traditionala ardeleneasca nu bulshit-ul comercial care ti se serveste de obicei in cluj.
clujean26-7-2017, 14:57
Pai A Gheorghe ar trebui sa stie ca Clujul a fost sub ocupatia Imperiului Roman. De acolo vine expresia sa s ugi pla, care este tipica stapanilor de sclavi. Bucurestiul n-a avut asa ceva.
Adevarul26-7-2017, 13:18
De parca in alt restaurante se mananca mancare buna...am avut neplacerea pana la urma sa mananc in cateva locuri din lumea asta inclusiv Italia si Germania si chiar India si Koreea si va spun, in restaurante numai mancare rea sau in cel mai bun caz nu foarte buna, dar oricum toata destul de toxica si prost facuta, dar intr-adevar in acest oras sunt cateva localuri pe care o sa le evit toata viata pt ca e efectiv rea mancarea, deci prefer sa imi iau o salata si o rosie din piata si sa imi iau o paine si un unt si nu mor de foame, ba chiar mananc ceva ieftin si acceptabil de sanatos!
CE OM LUMINAT...26-7-2017, 2:51
...NAH VEDETI CE INSEAMNA SA TRAIESTI IN BUCURESTI ?
Bucataru26-7-2017, 1:07
Poate e un repost, scuze. nu apare comm meu

FOARTE ADEVARAT !!!! Bravo...are perfecta dreptate....am plecat din Cluj, bucatar fiind ..1. pt salariile mizere care se ofera in raport cu responsabilitatile si indatoririle cerute, 2. pt pretul nesimtit al chiriilor 3. motiv personal, dar celelalte doua au dat verdictul.

dar mancarea, in general nu e proasta! Poate cea traditionala, unde e fabrica de haleala, nu arta culinara traditional romaneasca! A nimerit el pe unde nu trebuie. e chiar laudata de catre bucurestenii care sunt in domeniu.

cand e mancarea de proata calitate se datoreaza zgarceniei patronilor de a angaja indeajuns personal sau de a-i pretui pe cei vechi, ori forteaza capacitatea restaurantului.

Multe din restaurantele din Cj au anunturi de angajare tot timpul....nu isi tin angajatii, nu stiu sa-i pretuiasca....ii vad roboti, malaxoare, care daca se "defecteaza" pot fi usor inlocuite...si in Bucales am auzit vorba unui patron: "nimeni nu e de neinlocuit!" si pt vorba asta unii o platesc, tinand firma pe butuci...
nici prin bucales nu e lapte si miere, dar aici ai puterea de negociere, sunt mai deschisi cand e vorba de negociere si colaborare, chiar in extrema, se "tiganesc"...nu iti convine, mergi peste strada la alt interviu...si am fost la peste 20 intocmai, ca experiment.

in CJ sunt exceptii si eu am avut parte de una si am tot respectul pt echipa si conducere.... Sunt prea putini asa...

Anna draga, ciocu mic si joc de glezna. Nu ar trebui sa ai drept de vot ni nici cetatenie romana ! In "miticesti" un ajutor de bucatar castiga cu vreo 100-200 mai putin ca un bucatar din Cluj...
tweety25-7-2017, 10:32
are dreptate 100%. Nu mai mananc de mult timp in oras, pt ca stiu cum se gateste la noi, cum se inventeaza retete, cum se substituie ingrediente. Rezultatul? un produs ce nu are nimic in legatura cu bucataria 2017. Si nepermis de scumpa. Nu se poate sa dai 100 lei pt o masa. de persoana, pe niste produse gatite din surse gen.."aro" sau alte surse mai ieftine si mai proaste dpv calitativ. Si o masa sa te coste mai mult decat in Grecia, Italia etc.....iar un pahar de vin, cu 2 degete de lichid inauntru sa fie de la 20 lei in sus, iar o cafea!!! sa sara de 2 euro, intr-un oras fara cultura cafelei, fara cultura vinului, fara cultura bucatariei, este absolut de nedescris.Avem doar pretentii de 5*, probabil vazute si induse de filmele de mana a doua si ne comportam ca atare. habar nu avem de niste combinatii de gusturi, dar mixam ingrediente care nu sunt compatibile si le savuram ca niste connoisseuri. Cred ca e cazul sa ne rezumam la pita si slanina cu ceapa, macar acolo nu dam gres. Macar e autentic si.....sanatos.
Vrajeala25-7-2017, 8:32
Sa-si pastreze parerile drogatul idiot!Cine stie pe unde a mancat?
Chris24-7-2017, 18:11
e trist ca are dreptate, se pot numara pe degete restaurantele in care nu mananci mancare repezita si fara gust
enache cornel24-7-2017, 17:50
fratilor are dreptate omul. noi nu suportam ca cineva sa ne critice cu ceva. cum ne critica si nu ne lauda top pe el. si mai si inghitim toate minciunile lui papa lapte asta pitic
AG24-7-2017, 16:57
Si-o fi pierdut gustul dupa experientele "gustative" anterioare.

Cele mai citite ştiri din Divertisment

2331 vizualizări
15-11-2018, 11:33
Trei tinere ”fermecătoare” căutate după ce au furat vibratoare în valoare de 400 de euro» Vezi tot
806 vizualizări
14-11-2018, 15:57
Smiley are o dublură la Jandarmerie: Oamenii îmi cer să fac poză cu ei - FOTO» Vezi tot
274 vizualizări
15-11-2018, 10:57
Al Di Meola revine în Cluj-Napoca într-un concert extraordinar de lansare a noului său album – Opus» Vezi tot
206 vizualizări
14-11-2018, 14:29
Primele 15.000 de bilete la UNTOLD 2019, epuizate în 3 minute» Vezi tot
113 vizualizări
15-11-2018, 18:40
Turneu internațional Open Squash, în week-end, la Iulius Mall Cluj » Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?