Al Di Meola revine în Cluj-Napoca într-un concert extraordinar de lansare a noului său album – Opus



Opera Națională Română din Cluj-Napoca va gazdui în această toamnă un nou eveniment muzical de mare ţinută. Renumitul chitarist, compozitor şi producător american de jazz-fusion, Al Di Meola, revine, în Cluj-Napoca în data de 26 noiembrie, cu cel mai nou proiect muzical al său - albumul Opus. Di Meola este un îndrăgit al publicului transilvănean, iar concertul din aceasta toamnă va cuprinde atât noile compozitii, de pe albumul „Opus”, cât și melodiile deja consacrate, precum "Land of the Midnight Sun", "Elegant Gypsy" sau "Casino".

Nou album „Opus” marchează o nouă etapă în viața artistului. El susține că pentru prima dată, a compus muzică fiind complet fericit: „Am o relație minunată cu soția mea, am o fetiță și o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecare zi. Cred că se simte asta în muzica mea. Cu <> am vrut să-mi perfecționez abilitățile compoziționale. În mod evident, evoluția aceasta mă transformă, mai degrabă, într-un compozitor-chitarist decât într-un chitarist-compozitor".

„Milonga Noctiva”, „Broken Heart”, „Insieme”, „Notorius” sau „Frozen in time” sunt numai câteva din noile melodii care se vor auzi de pe scena operei spre bucuria celor prezenți. Odată cu acest nou album, Al Di Meola dă dovadă și de un rafinament muzical aparte, compozițiile sale transmițând maturitatea și experiența cântărețului acumulate în cei 40 de ani de carieră, dar în același timp transmit și pasiunea inegalabilă a acestuia pentru muzică și dorința continuă de perfecționare a stilului. Pe noul album se găsesc și melodii cu influențe europene, mai exact din zona Italiei, locul din care artistul își trage originile.

Artistul și compozitorul Al Di Meola continuă să facă, în ceea ce îl privește, realizări uimitoare în muzică, fiind apreciat la nivel mondial pentru compozițiile sale. Muzica sa combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz – fusion cu melodii lirice transformând fiecare concert într-un moment unic și de neuitat pentru public. Al Di Meola este considerat o legendă a chitarei, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment.

Biletele au preţurile între 100 şi 300 lei, în funcţie de locul din sală, includ toate taxele, şi se găsesc la birourile Diesel Events(Piaţa Unirii 10, tel. 0799.600.9009) şi pe www.dieselevents.ro. Agenţiile revânzătoare pot aplica comisioane proprii.

Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Considerat unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca izvor de inspirație.

Artistul a cântat alături de formația lui Chick Corea, Return to Forever, în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cântat, de asemenea, în orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin si Paco de Lucia.

Al Di Meola a avut colaborări notabile cu o serie de artiști legendari, precum Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Tony Williams, Stanley Clarke sau Stevie Wonder.

Comentarii Facebook