Al Di Meola a încălzit inimile clujenilor la concertul său organizat de Diesel Events

 

Unul dintre cele mai cunoscute nume ale jazz-ului contemporan, Al Di Meola, a revenit marţi seara la Cluj-Napoca cu cel mai bun concert al său: ”Music of Di Meola, Piazzolla&Lennon-McCartney”.

 

Chitaristul de origine italiană s-a clasat de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor, performanţă unică, neegalată de nimeni până azi. Evenimentul a avut loc la Opera Națională Română şi a cuprins, pe lângă compoziţiile chitaristului şi piese celebre semnate de Astor Piazzolla, John Lennon şi Paul McCartney.

 

Spectatorii nerăbdători să-l întâlnească pe artist și-au făcut apariția la Opera Română începând cu ora 19:00, iar puțin după ora 20:00 s-au auzit și primele acorduri la chitară, moment în care pe scena, nerăbdător să înceapă concertul, era Al Di Meola, alături de Fausto Beccalossi (acordeon) și Peter Kaszas (tobe și percuție). Plin de energie, Al Di Meola a reușit să creeze o legătură cu publicul încă de la începutul spectacolului prin simplitatea și stilul său caracteristic, încurajându-le aplauzele celor din sală. 

 

Concertul a fost structurat din două părți cu o mică pauză la jumătatea evenimentului. 

 

Prima partea a concertului a cuprins mai multe compoziții proprii ale lui Al Di Meola. Piese precum ”Opus 13” , ”Mawazine”, ”Brave New World” sau ”Adour” au adus bucuria în inima spectatorilor, aceștia pășind alături de Al Di Meola în universul jazz-fusion. Momente emoționate și aplauze la scenă deschisă de fiecare dată când artistul dezvăluia povestea pieselor pe care urmă să le interpreteze. 

 

După o pauză de câteva minute, chitaristul a revenit pe scenă cu aceași bună dispoziție caracteristică, dar parcă cu o dorință și mai mare de a interacționa cu publicul. Partea a doua a spectacolului a fost concentrată mai mult pe interpretările melodiilor artiștilor Astor Piazzolla, John Lennon şi Paul McCartney. Piesele precum ”Because”, ”Ava’s Dream Sequence Lullaby” sau ”Misterio” au stârnit ropote de aplauze în sală, iar concertul nu se putea încheia decât cu un bis de două melodii, ultima fiind celebra ”Friday Night in San Francisco”.

 

Al Di Meola este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți chitariști din lume. Artistul și compozitorul Al Di Meola continuă să facă, în ceea ce îl privește , realizări uimitoare în muzică, fiind apreciat la nivel mondial pentru compozițiile sale. Muzica sa combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz – fusion cu melodii lirice transformând fiecare concert într-un moment unic și de neuitat pentru public.

Comentarii Facebook