Acvariu imens amplasat pe Dealul Cetățuie din Cluj-Napoca. Se oferă și costum de scuba diving - FOTO

 

Festivalul 18+ îi bagă artiştii la apă. Un acvariu imens urmează să fie amplasat pe Dealul Cetăţuii în incinta festivalului pentru a găzdui această experienţă. 

 

Artistul polonez Sebastian Grabowski prezintă la 18+ o fabuloasă instalaţie de desen subacvatic de aproximativ 2 metri cubi şi va susţine cu această ocazie un workshop aferent.  

 

Artistul spune ca a creat instalaţia pentru a-i face pe oameni să experimenteze un alt mediu. ”Apa formează în jurul omului un fel de câmp protectiv. Presiunea îţi învăluie întreg trupul şi face ca până şi sunetele cele mai apropiate să pară ca şi cum vin de foarte departe. Într-un astfel de mediu omul devine mult mai conştient de propriul corp, de fizicalitatea sa. Inspiră, expiră. Limitarile pe care le simte în acest mediu îi dezvăluie noi posibilităţi de a se exprima. Însăşi mişcarea mâinii în timp ce desenează este schimbată. Trebuie să te lasi surprins de rezultatul muncii tale”, a explicat Grabowski. 

 

Instalaţia face parte dintr-o serie de astfel de lucrări cu care artistul vrea să testeze potenţialul a diferite locuri şi medii de a influenţa actul creativ. În sensul ăsta, momentan Grabowski lucrează la o sculptură muzicală destinată copiilor nevăzători. Sculptura vrea să-i ajute pe copii să construiască hărţi imaginare.

 

Pentru a participa la acest eveniment, trebuie să ai minimum 18 ani. Instrumentele necesare şi costumul de scuba le oferă orgaizatorii. 

 

Durată participare la atelier per persoană: aproximativ 20 minute.

 

Instalaţia o sa fie deschisă şi publicului larg la festival, iar experienţa o să poată fi urmarită live din exterior de orice doritor. Prioritate însă în ordinea de acces în acvariu o să aibă cei care se înscriu la workshop. 

 

18+ festival se întâmplă la Cluj-Napoca, pe Dealul Cetăţuii în perioada 17-18 mai.

 

Comentarii Facebook