50.000 de oameni la Zilele Culturale Maghiare. Jumătate au fost turiști

 

Zilele Culturale Maghiare au atras zilnic 50.000 de oameni la evenimentele care au vut loc în Cluj-Napoca, anunță liderii UDMR Cluj.

 

Din cei 50.000 de oameni care au participat zilnic la evenimentele din centrul Clujului, 15.000 au fost turiști din alte județe ale țării, iar 10.000 turiști stăini, în special din Ungaria. 

 

Cea de-a 6 a ediție a "Zilelor Culturale Maghiare" a reprezintat o oportunitate pentru comunitatea maghiară de a-şi reafirma diversitatea, de a consolida un dialog româno-maghiar nu doar în plan cultural, ci şi în alte planuri ale vieţii sociale.

 

Festivalul a cuprins o mulțime de evenimente adresate atât tinerilor cât și seniorilor, începând de la festival de folclor, degustări de vin, aleea muzeelor, party-uri, zilele filmului maghiar, expoziții, drumeții, concerte, teatru, gastronomie, vernisaje”, completează cei de la Cluj Capitală Europeană a Tineretului.

 

Duminică seara, în Piața Unirii au fost peste 10.000 de oameni, care au asistat concerte și la focul de artificii de la final. 

Comentarii Facebook