Divertisment

41.000 de oameni, duminică seara la Electric Castle

  
   

41.000 de oameni au participat la ultima seară de petrecere de la Bonțida, în fața celor 9 scene.

 

Unul din headlinerii ultimei zile, Anders TrentemØller, spunea că la Electric Castle aduce cea mai bună versiune a show-ului trupei: ”Muzica sinceră e vie, evoluează, crește, se schimbă de la concert la concert. Anul acesta, am avut... nici nu mai știu, 50, 60 de show-uri, a fost un an foarte plin, iar în tot acest timp melodiile au crescut, au evoluat până să ajungem aici, la castel”. Cariera lui TrentemØller a început pe când avea 2-3 ani: oalele și paharele din casă i-au servit de instrumente muzicale, la 11 ani scria musical-uri pentru trupa de teatru a școlii, iar această evoluție naturală a dus la succesul internațional și la prezența la Electric Castle pe baza unui principiu simplu, pe care îl recomandă și artiștilor care încearcă astăzi să se afirme: ”E plin de binevoitori care îți vor da sfaturi și îți vor spune ce-i la modă, dar trebuie să creezi pentru tine, să crezi în ceea ce cânți, să simți. Prima regulă: să crezi în instinctul tău și să faci muzică fiindcă nu te poți opri din făcut muzică”.

 

Provocarea serii pentru participanți a fost să reușească să acopere în timp record mai multe scene, pentru că în timp ce YoungR reușea un super show în Hangar, Franz Ferdinand își deschidea concertul pe scena principală cu unul din cele mai cunoscute piese din repertoriu. Pentru a nu rata unul din puținele concerte ale britanicilor din acest an, public de pe întreg continentul a ajuns la Bonțida, dar a meritat orice efort: Franz Ferdinand a sunat excelent. Deadmau5 a avut un show în care potențialul led-urilor 8k a fost folosit la maxim.

 

Iar dacă ediția cu numărul 5 a stabilit noi recorduri de participare, acest lucru a însemnat și eforturi-record pentru organizarea unui eveniment de asemenea amploare. Recordul de public, anticipat de organizatori, a fost susținut prin eforturi logistice fără precedent. La capitolul transport, 60 de autobuze au făcut 300 de ture Cluj-Napoca – Bonțida în fiecare zi, iar orice tren care trecea prin gara Bonțida a avut și oprire aici, indiferent de rang. Organizatorii și-au numărat și pașii făcuți în festival, recordul final apartinând unui om din echipa ce a reușit să parcurgă în festival distanța Cluj-Oradea!

 

Suprafata de peste 220 mii metri pătrați a festivalului a impus amenajări impresionante. Pentru condiții cât mai bune indiferent de vreme - și pentru ca distracția să continue ”rain or shine” – pe teritoriul festivalului au fost folosite 200 de tone de pietriș, 70 de metri de scoarță de copac și 20 de mii de pavaje tip portafloor. Pentru a asigura comunicarea în timpul festivalului și buna funcționare a echipamentelor, echipa tehnică a întins 25 de kilometri de fibră optică și cablu UTP.

 

Un semn al ritmului în care a crescut festivalul este mărimea scenelor: la această ediție, scena principală a însemnat o construcție cu deschidere de 80 de metri liniari, cu 600 de metri pătrați de ecrane care au ”îmbrățișat” publicul și i-au ajutat pe toți cei din public să ajungă cât mai aproape de artiști, oferind în același timp un generos spațiu de desfășurare vizualurilor special pregătite de artiști pentru publicul ”electric”. Trei tiruri au fost necesare pentru a transporta echipamentele de sunet doar pentru aceasta scena, o încărcătura de aproape 500.000 de wați.

 

Pentru a compensa consumul de energie necesar unei asemenea desfășurări de forțe, Electric Castle și-a propus să ajungă un festivalzero waste”, iar participanții s-au arătat doritori să se implice și au răspuns pozitiv invitației de a proteja mediul și domeniile superbului castel Banffy. Bilanțul este unul care confirmă această evoluție: 85% din deșeuri au fost colectate selectiv mulțumită unei echipe de 100 de oameni care s-a ocupat doar de strângerea și sortarea lor.

Stiri de Cluj 600x90px.jpg
17-7-2017, 13:14
1404 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Divertisment

114 vizualizări
21-7-2017, 17:34
Cazare UNTOLD 2017! Ce opțiuni ai cu Alis Holidays. Dă click ca să afli mai multe» Vezi tot
94 vizualizări
21-7-2017, 14:35
Gangnam Style nu mai este cel mai vizionat clip de pe YouTube. Vezi cine i-a luat locul lui PSY» Vezi tot
66 vizualizări
21-7-2017, 17:14
Vezi cum arată prima fotografie postată pe Instagram FOTO» Vezi tot
30 vizualizări
18-7-2017, 12:05
Concertul DEPECHE MODE de la Cluj va avea loc. DAVE GAHAN a fost spitalizat. Care este starea lui acum» Vezi tot
29 vizualizări
30-3-2017, 17:24
A aflat că soţul o înșeală și i-a scris amantei pe Facebook» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Ce preferați, Untold sau Electric Castle?