3DMiniMe îți aduce la viață amintirile cu cei dragi într-un mod unic în România, în Iulius Mall Cluj FOTO/VIDEO (P)



La Iulius Mall Cluj a fost inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, unul dintre cele mai inedite magazine din incinta complexului comercial.

3DMiniMe aduce la Cluj o tehnologie unică în România, prin care clienții își pot ”încapsula” amintirile într-un mod ieșit din comun. Mai exact, clujenii se pot ”transforma” in propriile versiuni miniaturizate, ce poată numele de ”MiniMe”.

Ideea a pornit după ce inițiatoarea acestui proiect a întâlnit conceptul de miniaturi printate 3D într-un concediu în străinătate.

3D Mini Me a început de la ideea de a păstra tot ce e mai frumos în viața noastră într-un mod mai palpabil. Într-unul dintre concediile mele din străinătate am avut ocazia de a vedea un studio 3D și să intru în el, iar în momentul acela am rămas fermecată de ceea ce am văzut. Erau numai oameni fericiți, numai zâmbete și am știu că asta vreau să fac. A fost ca o dragoste la prima vedere, pentru că toții avem amintiri frumoase alaturi de cei dragi care dorim sa fie neatinse de trecerea timpului si care sa fie marcate într-un mod mai real, mai palpabil”, povestește Mihaela Țolescu.

 

 



Scopul proiectului este de a le oferi oamenilor o modalitate unică în țară de a-și pastra vii in amintire momentele speciale alături de cei dragi si de a crea surprize emotionante celor iubiti.


MiniMe înseamnă o ”mini-mămică” cu un ”mini-copil” in brate care doreste să marcheze primul anisor din viata lui prin crearea unei amintiri palpabile. MiniMe insemna o surpriza complotata de tatic cu fiica sa pentru ca zielele la serviciu ale mamicii iubite sa fie mai usoare. MiniMe însemna un tanar indragostit care își cere în căsătorie iubita într-un mod unic. Invitam oamenii sa fie creativi, sa creeze surprize inedite pline de emotie celor dragi. Imi amintesc povestea unui MiniMe – „mini viitoare mamica” care i-a transmis vestea viitorului tatic prin intermediul unui MiniMe. Asta e ceea ce face conceptul nostru să fie special, faptul că fiecare MiniMe are în spate o poveste frumoasa, incarcata de emotie izvorata din iubirea noastra pentru cei care dau sens vietii noastre. Ne dorim să putem captura acele trăiri frumoase alături de cei dragi si sa cream surprize minunate, cadouri unice, originale prin ceea ce facem”, a declarat proprietara 3DMiniMe.

 



Din punct de vedere al tehnologiei folosite pentru realizarea acestor MiniMe-urilor, compania utilizează doar aparatură de ultimă generație, printre care un studio dotat cu aproximativ 100 de camere foto, dar și o imprimată 3D high-tech full color.

Studioul este dotat cu aproximativ 100 de camere foto, care capturează imagini 2D. Aparatele se declanșează o singură dată, capturând cca 100 de fotografii 2D, din toate unghiurile, fotografii numite fotogramme care conțin detalii despre coordonatele corpului fotografiat. Acestea sunt preluate de artistul grafic care utilizand principiile fotogrammetriei si un pachet de programe de grafica 3D realizeaza imaginea digtala 3D”, a mai precizat Mihaela.

Se continuă apoi cu cea mai complexa parte a procesului si anume sculptarea 3D si modelarea 3D in programul de grafica a MiniMe-ului unde experienta si talentul artistului este evidentiat. Ultima parte o reprezinta printarea modelului 3D folosind o imprimantă 3D. Ceea ce deosebește procesul de printing al celor de la 3D MiniMe este faptul că folosește printarea prin pulbere, cu o acuratețe de 0,1 milimetri, oferind astfel produsului finisaje de o calitate superioară. De asemenea, imprimanta este capabilă de a reproduce peste 390.000 de culori.

Studio-ul 3DMiniMe este amplasat la etajul 1 al Iulius Mall Cluj, lângă cafeneaua Quartz, iar până la finalul lunii mai, clujenii beneficiază de o reducere de 10% pentru realizarea unui MiniMe.

Si pentru ca se apropie 1 Iunie ii invitam cu drag pe parinti si copii sa ne viziteze la festivalul familiei LollyBoom in perioada 1-4 iunie in Parcul Central unde ii asteptam cu surprize si concursuri.”, mai anunță cei de la 3DMiniMe.

Comentarii Facebook