Daniel Cioabă anunță că rromii vor avea o monedă virtuală similară Bitcoin



Daniel Cioabă, autointitulat regele țiganilor de pretutindeni, a declarat, miercuri, că rromii din 37 de tari, de pe trei continente - Europa, Australia, America - vor avea propria moneda virtuala, numita "lov", de la "lovele".

"Vom pleca de la paritatea un lov - un euro si vom vedea daca pe urma va scadea sau va creste. Oricum, intre rromii nostri au loc tranzactii cu acele monede de aur care se cheama galbeni. Un galben e 500 de euro. Noi lansam noua moneda virtuala pentru viitor. IRU a trecut pe alt palier, recunoasterea internationala. Daca avem un nou guvern, trebuie sa avem si o noua moneda", a explicat Dorin Cioaba, potrivit ziare.com.

Cioabă a fost ales recent, la Sibiu, la congresul extraordinar al Uniunii Internationale a Rromilor (IRU), presedintele rromilor. Acesta are dreptul de a convoca Guvernul rromilor, condus de un premier din Macedonia, dar și Parlamentul rromilor, condus de un președinte din Republica Moldova.

In calitate de presedinte al IRU, acesta are dreptul la o îndemnizatie lunara de 7.000 de euro, iar premierul și șeful Parlamentului, la cate 5.000 de euro, lunar.

"Noi am discutat si partea aceasta. Presedintele va primi in jur de 7.000 de euro pe luna, 5.000 de euro va primi prim-ministrul, 5.000 de euro va primi presedintele Parlamentului, salariile sunt facute, dar trebuie sa facem rost de bani, de finantari", a spus Dorin Cioaba.

Cioabă a precizat că noua monedă virtuală va intra în circulatie, dupa ce rromii vor reuși să fie recunoscuți ca "o natiune fara teritoriu".

De asemenea, Dorin Cioabă a anunțat că vrea să facă o vizită luna urmatoare la Casa Alba, unde speră să se întâlnească cu un oficial american, pentru a cere sprijin pentru comunitatea rromilor din SUA.

Comentarii Facebook