Cireşele - un detoxifiant natural

 

Datorită efectului diuretic şi de purificare a organismului, nutriţioniştii au calificat cireşele ca fiind cel mai puternic detoxifiant natural.

Cireşele conţin importante cantităţi de luvuloză, un tip de zahăr sănătos, indicat chiar şi în cazul diabeticilor. Cireşele sunt recomandate în afectiuni renale (litiaza-adica formare de calculi), in guta, in reumatism, in artrita, in ateroscleroza (previne depunerea colesterolului pe artere), scrie graiulsălajului.

Pentru a înlesni eliminarea toxinelor din corp se recomandă sa se faca o cura de cirese de cate doua zile pe saptamana timp de o luna. Infuzia de cirese este excelenta si pentru constipatie. De asemenea, efect depurativ au si coditele de cirese, calitate care le este conferita de continutul bogat in taninuri, flavonoide si in potasiu, fiind folosite la prepararea unor ceaiuri.

Ciresele contin pana la 90 la suta apa si numai 57 de calorii la o suta de grame şi sunt ideale in curele de slabire. Nutritionistii le recomanda fie in cure de cate o zi pe saptamana (se pot consuma pana la trei kilograme pe zi) fie zilnic. Persoanele care sufera de de migrene sau dureri de cap pot folosi ciresele ca remediu natural de combaterea lor. Un pumn de cirese se zdrobesc si se pun intr-o panza curata. Ulterior se aseaza pe frunte, pana cand durerea se atenueaza.

Comentarii Facebook