Boc: Ponta vrea să majoreze TAXELE LOCALE cu mâna primarilor. Dezinformează pentru a-și ascunde INCOMPETENȚA - VIDEO

 

Primarul Emil Boc îl acuză pe premierul Victor Ponta că vrea să majoreze taxele și impozitele locale, dar totul să pară că este voința primarilor.

 

Victor Ponta dezinformează și printr-o manieră pur diversionistă încearcă să arunce vina în altă parte, încercând să își ascundă propria incompetență. Dacă ar fi să descriu într-un limbaj popular ceea ce face domnul Victor Ponta, ar fi bine de spus următorul lucru: Victor Ponta a fost prins cu mâța în sac și acum hoțul strigă hoțul. Am să vă dau argumente. 

 

În primul rând, Victor Ponta, în 12 decembrie, proaspăt câștigător al alegerile declara: ”Guvernul dă voie să se actualizeze taxele locale cu inflația, nu obligă. Înțeleg din redactare că nu este foarte clar, astfel că nu o public (ordonanța) până când nu o să fie foarte clar că guvernul nu obligă, ci doar permite. Nu se mărește nicio taxă locală și în niciun caz nu guvernul face acest lucru. Autoritățile locale pot actualiza cu rata inflației” - declarație Victor Ponta din data de 12 decembrie. 

 

Vine Hotărârea de Guvern 1309 din 27 decembrie, care îl contrazice. Această hotărâre de guvern publicată în ultima zi lucrătoare a anului indexează obligatoriu impozitele cu 16%. În aceeași ședință de guvern, atât premierul cât și vicepremierul au anunțat că vor adopta o ordonanță de urgență prin care să se respecte ceea ce a promis Victor Ponta în 12 decembrie. Ordonanța de urgență nu este aprobată nici acum, iar eu îl întreb unde este ordonanța de urgență de modificare a codului fiscal, iar Victor Ponta îmi răspunde de ce nu a adoptat o ordonanță simplă pentru modificarea codului fiscal”, a precizat primarul Emil Boc. 

 

Dovada supremă este proiectul de OUG de modificare a Codului Fiscal aflat pe site-ul Ministerului Finanţelor din 21 decembrie 2012 şi care nu mai instituia obligativitatea pentru autorităţile locale să indexeze taxele şi impozitele locale cu 16 la sută. Putea da OUG în 21 decembrie, în 27 decembrie, în 4 ianuarie şi lăsa administraţiile locale să decidă asupra taxelor, nu să lase pe toată lumea în ceaţă. Minciuna are picioare scurte. Consider că este vorba de diversiune, ipocrizie şi incompetenţă, pentru că altfel nu pot interpreta ce a spus până acum Ponta, care se face că nu cunoaşte prevederile Constituţiei”, a spus primarul Clujului.

 

Dacă Victor Ponta dorea să respecte promisiunea făcută în 12 decembrie 2012, să lase primarii să decidă dacă indexează sau nu taxele locale, putea adopta o OUG. Dacă o adopta înainte de 31 decembrie, nu mai trebuia să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară, pentru că Parlamentul se consideră în sesiune până la sfârşitul lunii decembrie. Dacă adopta după 1 ianuarie, convoca Parlamentul în sesiune extraordinară şi oricum am înţeles că se va convoca Parlamentul pentru buget în 20 ianuarie. E vorba de nepăsare, neştiinţă, sau de voinţa de a majora taxele şi impozitele locale prin indexare cu mâna primarilor. Guvernul spunea că le-au mărit primarii, primarii spuneau că Ponta, şi nimeni nu mai ştia nimic”, a mai adăugat Emil Boc.

 

Primarul Clujului a spus că modificarea codului fiscal trebui făcută prin ordonanță de urgență și nu prin ordonanță simplă, așa cum a declarat premierul Victor Ponta.

 

Ponta îi răspunde DUR lui Boc în SCANDALUL taxelor locale

Comentarii Facebook