Bei ceai? vezi ce efecte are asupra creierului tău


Efectele benefice pe care le are cofeina sunt extrem de mediatizate, însă nu doar iubitorii de cafea au parte de aceste îmbunătățiri. Oamenii de știință aduc vești bune și iubitorilor de ceai.

Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii ale consumului de ceai, potrivit studiilor realizate de cercetători în ultimii ani:

1. Ceaiul verde pare să lupte împotriva Alzheimerului

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un compus natural din ceaiul verde ar putea asigura un mod de a vindeca maladia Alzheimer.

Stadii incipiente ale cercetării au indicat că epigalocatechina-3-galată (EGCG) poate perturba acumulările din creier care determină distrugerea celulelor cerebrale. În cele din urmă, spun specialiştii, acest compus din ceaiul verde are potenţialul de a ajuta la crearea unui tratament eficient pentru boala Alzheimer.

2. Creierii cu experienţă iubesc ceaiul

Deşi, mai avem ceva timp de aşteptat până ce vom afla sigur dacă EGCG-ul va putea trata Alzhaimerul, între timp putem vorbi se efecte imediate pe care le are ceaiul.

Mai exact, un studiu realizat pe 2.031 de oameni cu vârste între 70 şi 74 de ani a scos la iveală faptul că indivizii care beau ceai cu polifenoli (precum EGCG) au performanţe cognitive mai bune.

Polifenolii se mai găsesc şi în vinul roşu, în cacao şi cafea.

3. Ceaiul îmbunătăţeşte funcţiile cognitive ale tuturor consumatorilor

Ştim deja că ceaiul are potenţialul de a ne menţine treji, dar această caracteristică a băuturii nu ţine numai de cofeină. Ceaiul conţine şi teanină, un aminoacid psihoactiv care este aproape unic acestei băuturi.

Deşi, în prezent se cunosc mult mai puţine informaţii ştiinţifice despre teanină, comparativ cu câte ştim despre cofeină, există, totuşi, un număr destul de mare de studii care asociază substanţă cu îmbunătăţirea performanţelor cognitive.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook