Becali: Nu-mi declar banii. Declar legea ANI neconstituţională!


Gigi Becali a precizat că nu îşi declară banii deţinuţi în conturile bancare nici dacă ANI "se dă peste cap".

Deputatul PNL, Gigi Becali, a declarat că dacă va fi dat în judecată de către ANI pentru că nu vrea să-şi declare banii deţinuţi în conturi, el va declara legea de funcţionare a ANI ca fiind neconstituşională.

Becali a fost întrebat în legătură cu omisiunile din declaraţia de avere completată la începutul mandatului de deputat, în luna decembrie, pentru care ar putea fi sancţionat de către Agenţia Naţioanală de Integritate. "Numai aşa, ca să-mi bat joc de ANI", a fost răspunsul lui Becali.

Întrebat dacă a avut anul trecut venituri mai mari de 5000 de euro, deputatul a răspuns: "Nu mai ţin minte".

Având în vedere faptul că nu a făcut nici o precizare cu privire la conturi bancare în care să deţină sume şi faptul că este obligat de lege să declare sumele din conturi dacă depăşesc 5.000 de euro, Becali a spus că pe el nu-l poate obliga nimeni să declara aşa ceva.

"Am şi nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea şi peste cap ANI (...) că nu dau niciodată numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declaraţie banii mei", a susţinut Becali."Dacă vreodată o să existe un proces în sensul ăsta, o să declar legea neconstituţională, pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ţi spun eu ţie banii mei"."O declar neconstituţională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta (...) Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean şi cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo", a spus Becali, potrivit Mediafax.

Deputatul PNL a mai declarat că suma de 46 de miliarde de lei menţionată în declaraţia de avere ca împrumut pentru SC UM Drăgăşani, este exprimată în lei vechi.

Întrebat, de asemenea, de nu a declarat clădirile pe care le deţine în Bucureşti şi în Pipera, Becali a răspuns: "Palatul nu e al meu, e al copiilor. Casa nu e mea, e a mamei".

 

Ascultă AICI ce a declarat Gigi Becali.

Comentarii Facebook