Ai încercat să te lași de fumat dar ai eșuat? Vezi cum poți reuși


Conform unui studiu realizat de British Heart Foundation, aproximativ 82% dintre fumători nu reușesc să se lase de aces obicei vicios din prima, ci după aproximativ 4 încercări.

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA arată că 90% dintre persoanele care au renunțat permanent la fumat au folosit metoda ”totul sau nimic”.

Reducând numărul zilnic de țigări nu faci decât să trăiești într-o continuă stare de sevraj. Sunt păstrate țigările cele mai «dulci», de la cafea, de după masă etc. și nu va fi decât o chestiune de timp până când se va reveni la consumul inițial”, demontează expertul mitului renunțării la tutun în trepte. Înainte de a exclama triumfător „De mâine mă las!”, asigurați-vă că sunteți pregătit să faceți față unor diverse obstacole pornind de la stări accentuate de greață în primele trei-patru zile și până la creșterea nivelului de stres pe termen lung, scrie doctorulzilei.ro.

Din punct de vedere biologic, dependența de fumat dispare complet în maximum două săptămâni. „Apogeul simptomelor neplăcute are loc la circa-șase zile de la ultima țigară fumată. După asta, stare ex-fumătorilor începe să se stabilizeze”, arată medicul. De mare ajutor pot fi și medicamentele pe bază de bupropion și vareniclină, menite să țină poftele în frâu, dar fără beneficii în plan mental.

Mai multe detalii pe doctorulzilei.ro

Comentarii Facebook