”Demența digitală”, o nouă afecțiune de care medicii sunt îngrijorați. Vezi cum te afectează


Un nou fenomen și-a făcut loc printre rândurile adolescenților din ziua de azi. ”Demența digitală” este afecțiunea pe care medicii o observă tot mai des în rândul tinerilor, afecțiune ce constă în scăderea semnificativă a funcțiilor cognitive datorită urilizării excesive a tehnologiei.

Specialiştii sud-coreeni afirmă că adolescenţii au ajuns să se bazeze atât de mult pe tehnologie, încât nu mai pot ţine minte detalii banale asociate cu viaţa de zi cu zi, precum propriile numere de telefon.

Cei care se bazează cel mai mult pe tehnolgie suferă o deteriorare a funcţiilor cognitive asemănătoare cu cea observată la pacienţi care au suferit traumatisme craniene sau afecţiuni psihiatrice.

Utilizarea excesivă a smartphone-urilor sau a dispozitivelor pentru jocuri video împiedică dezvoltarea echilibrată a creierului”, susţine dr. Byun Gi-won, medic în cadrul Balance Brain Centre din Seoul.

Sud-coreenii sunt una dintre cele mai “digitale” naţiuni din lume, iar dependenţa de internet, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, a fost recunoscută ca fiind o problemă încă de la sfârşitul anilor 1990.

Cei care utilizează intens tehnologia tind să îşi dezvolte mai mult emisfera stângă a creierului, cea dreaptă rămânând insuficient dezvoltată”, spune specialistul.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook